Update Eef 9 april 2020

Helaas zijn op 31 maart de bloedwaardes van het afweersysteem, de recorddip van 2 weken eerder nog niet helemaal te boven. We voldoen niet aan de chemo en immuuntherapie criteria van de studie uit het AVL. Weer een fixe teleurstelling, terwijl Kiek niet mee mocht vanwege de corona maatregelen en alleen vol frustratie via Facetime wat kan TLC-en op afstand. Dus onverrichte zaken kon Eef weer naar huis en mentaal de boel weer bij elkaar rapen, want de behandeling gaat een week uitgesteld worden. Alhoewel met een positieve kanttekening voor ons op micro niveau … de tumormarker en orgaanfuncties zijn wat verbetert en er zijn geen gekke afwijkingen verder in het bloed te zien.

Ineens staat er op zaterdag 4 april een bijzonder grote verrassing op de stoep. Tineke en Roger staan namens de vrienden van Maastricht, de Buurt en Bliksem samen, met 2 elektrische vouwfietsen voor de deur om mee te nemen met de camper. Zo kunnen we toch op avontuur, zelfs wanneer het energie technisch lastiger gaat worden. We kunnen onze Dreamcather dan op de camping laten staan en dan met deze gave blauwe racemonsters op pad. Liefies, wat een ongekend, te gek en bijzonder cadeau …. Corona gooit even wat roet in het eten … maar straks gaan we los op onze blauwe origami bolides.

Wat geven Skype, Facetime en What’s app toch mooie mogelijkheden in dit Corona tijdperk en isolatie. Zo kun je toch even iemand in de ogen kijken, samen borrelen of proosten met het beeldscherm (zonder bier op het toetsenbord te knoeien), te helpen met huiswerk op afstand (zonder stiekem voor te zeggen) en een bordspel te spelen met elkaar (terwijl het lijkt of je de Dakar Rally aan het rijden bent, zo erg beweegt het beeldscherm of juist heel stil en dat je een uur lang naar sokken zit te kijken en het lijkt of je een spannende voetbal wedstrijd luistert op de radio terwijl de neefjes levendig commentaar geven). Quality time met mooie en lieve mensen in een totaal nieuwe bijzondere dimensie.


Een spelletje spelen via Skype is ons goed bevallen met de neefjes en vriendinnen. Inmiddels hebben we de weg gevonden van de online escape rooms. Deze keer spelen we met Linda & Elles, Jaimy & Inge, Marion & Sander en de kids als hulptroepen in de achterhoeden. Het is een wirwar web game.

Skype is tijdelijk overbelast als iedereen enthousiast door elkaar tettert. Met hier en daar een niet voor kinderoren bestemd vloekwoord, gevolgd door hilarische taferelen, ontrafelen van elkaars puzzeltalenten or not …., paar keer de comp opnieuw opstarten, vastgelopen Skype en een heerlijk borrelplank van Houten Bakkes met biertje (alcoholvrij) om het compleet te maken.

Na 2 uur puzzelen komen we dan toch eindelijk tot de oplossing. De week daarna beginnen we met iets te veel zelfvertrouwen aan de volgende escape game online. Deze keer ontrafelen we helaas de oplossing niet … wordt vervolgd. Lieve meiden en Sander, wat brengen dat veel vreugde bij ons in de soms zo lastige dagen.


De enige uitjes zijn onze tuin, de ziekenhuisbehandelingen, de wandelingetjes rond etenstijd in het bos met onze foster parent viervoeter en klussen aan de camper. Eef is als onze binnenhuis camper architect tevreden, terwijl we een laatste laag op de inboedel likken. Kieke en Rien werken alles netjes af met ijzeren strips, kurk en plankjes voor in de kast. Alle deurtjes worden weer teruggehangen en de matras en kussens vinden hun nieuwe plekje …
 
Wowie onze mooie droom wordt steeds meer werkelijkheid.
 
Het klinkt misschien gek, maar gelukkig kan de chemo en immuuntherapie na een week uitstel met bloedwaardes, die op het randje kantje zijn, toch doorgang vinden op 7 april. Dit is voor ons het zijdedraadje van hoop waaraan ons leven op dit moment onzeker bungelt in een storm, die de naam corona heeft gekregen. We doen er alles aan om dit zo kostbare gare niet te verspelen.

En dan is het 9 april en ben je ineens jarig … een gekke rare verjaardag terwijl we een feestje in de planning hadden… maar ook eentje om nooit te vergeten … We hadden er zelf al een draai aan gegeven, want we hebben onze droom camper opgehaald en voor de deur geparkeerd. Lieve Rien, Heleen, meiden en hond Fien. Wat fijn dat we de dreamcatcher bij jullie mochten stallen en klussen in de schuur. Jullie eindeloze hulp, mondkapjes, wc schoonmaken, meedenken, alvast dingen vooruit fixen, liefde en zorgen voor… wat zijn jullie fijne lieve vrienden. Wat een feestjes. Rien voor jou speciale dank je wel voor de spoedcursus camperklussen en alle leermomenten voor deze camperdummies.


Naast het grootste cadeau: dat we nog steeds kunnen en mogen samen zijn kwamen er zoveel mooie en lieve dingen langs op deze verjaardag. Zoveel leuke opgenomen vlogjes van zingende of dansende mensen in canon of een koortje. Loep zuiver of als een schorre kraai. Spontane op de overkant van stoep-staan-acties, taartjes met een kaarsje voor de voordeur, lieve kaartjes, belletjes of appjes. Het meest waardevolle appje zo bleek later kwam van Hans (de paps van Eef) “Favoriete schoondochter, proficiat met je verjaardag. Je krijgt het weer dat je verdient. Gezien de omstandigheden kunnen we niet komen, maar dit halen we in. Fijne dag. Hans”
Later tijdens een borreltje in de tuin, hadden we hem op de Facetime en grapte we over een upgrade. Onze lieve Moni was zijn favoriete schoondochter en Kiek was altijd zijn favoriete schoonzoon, vol trots. Dat was ons grapje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *