Update Eef 28 maart 2020

Eefs handen jeuken naarmate de corona crisis bizarre vormen aanneemt. Crisis management en rampenscenario’s daar gaat Eefs hart sneller van kloppen. Eef wilde al een aantal jaren een opleiding disaster management gaan doen in Milaan. Maar door alle mantelzorg, ziekzijn en het herstel erna werd dat maar uitgesteld en uitgesteld. Tot de uitzaaiingen uiteindelijk definitief roet over de toekomst strooide.

Het ETZ ziekenhuis doet een oproep en vraagt om vrijwilligers, die kunnen bijspringen waar dan ook. Eef is officieel sinds 31 december uit dienst bij het ETZ als dokter. Maar gelukkig heeft ze nog wel een vrijwilligerscontract met het ziekenhuis. Het is niet haar keus om niet meer te kunnen werken. Eigenlijk zou ze niets liever willen


Dus ook nu meldt ze zich bij de collega’s SEH. Op de werkvloer kan ze gezien de chemo niet echt iets betekenen. Maar vanaf thuis inloggen en dingen achter de schermen doen gaat prima. Samen besluiten ze dat Eef een backup rooster in elkaar draait, voor de extra diensten die nodig gaan zijn en coördineert ze de ziektevervanging van de SEH-artsen. Zodat de collega’s als ze op de werkvloer werken hier geen nodeloze tijd aan kwijt zijn en als ze eindelijk vrij zijn ze ook echt thuis vrij kunnen zijn. Zo is ze ook nog nuttig voor de maatschappij. Het maakt Eef blij om iets te kunnen bijdragen.

Kieke kan gelukkig nog een hoop werk verzetten vanaf de keukentafel en is druk bezig met een online cultureel lesprogramma van Jimmy Nelson. Daarnaast komt Kieke ook op televisie met het programma Dreamschool waar Jimmy Nelson aan mee gedaan heeft.

De corona crisis gooit ook bij ons de al aangepaste plannen in de war. Na de aangescherpte maatregelen en Tilburg aanvankelijk als corona capital … wordt het ziekenhuisbeleid ook aangepast. Maandag bloedprikken is geen goede optie in een ziekenhuis vol corona patiënten en slaan we ff over. Hoe minder je er moet zijn hoe beter. Bloedprikken wordt gecombineerd dinsdagochtend met de immuuntherapie. Kieke mag niet meer mee en fungeert als taxi haal en breng service. Eef heeft een dag vullend programma en facetimed de update steeds door. Bloeduitslagen laten lang op zich wachten. De bloedwaarden blijken dramatisch slecht qua afweer en bloedstolling. De chemo en immunotherapie komen kennelijk hard aan. We hadden wel verwacht dat alle labwaarden weer tot grootte laagte zouden dippen, maar deze waarden waren een nieuw diepterecord. Eef krijgt terplekke een bloedplaatjes transfusie om de boel iets op te pimpen. Gelukkig voelt ze zich niet heel slecht nu, maar we zijn wel super voorzichtig en bij ons in de Akkerstraat gaat per direct een totale lock down van start. Als we namelijk in Italiaanse taferelen terecht zouden komen gaan ze Eef waarschijnlijk niet meer helpen, omdat ze een uitgezaaide ziekte heeft. Zo ver zijn we gelukkig nog niet, maar we willen er zelf ook alles aan doen om dat te voorkomen. Het is allemaal best spannend en ook wel angstig. We zijn niet zo hard aan het behandelen met chemo voor zo lang mogelijk en zo goed mogelijk, om dan een strijd te verliezen door corona.

Eef heeft een aantal slechte dagen achter elkaar … We zijn ff van de wap. Het is alsof het leven je ineens volledig aan het ontglippen is, want alle grip en houvast is kwijt. Nou ja wat er dan van over is of wat we er van hebben kunnen maken. We leefden al van dag tot dag … maar dit maakt ons nog meer onzeker en angstig. Moeten we nog meer loslaten of elkaar juist steviger vasthouden … en we zouden juist graag leuke dingen doen met lieve vrienden of familie nu Eef zich nog goed voelt.
“The trouble is you think you have time..” Buddha

De muziek van Eddie Vedder geeft mooi aan waar we nu staan als maatschappij in de greep van het corona virus. (Uit de film “Into the wild” ook een prachtig boek”om nu te lezen.)

Tijd om weer wat te schakelen. Eef komt eigenlijk niet meer buiten behalve in de tuin … alleen stiekem ‘s avonds rond etenstijd duiken wij af en toe even de duinen in. Als het rustig is en de rest van Nederland aanschuif voor het avondeten. We krijgen heel veel lieve appjes en hulp aangeboden uit verschillende onverwachte hoeken. Alle buren, die aanbieden om boodschappen voor ons te doen, want de supermarkt hebben we inmiddels van ons uitjes repertoire geschrapt. Ook worden er heel veel mooie plannen gemaakt met mooie mensen zonder houdbaarheidsdatum. De Elfstedentocht met de camper kamperen, weekendje hier of daar … en voor Fije’s verjaardag staat een dagje Efteling in de wacht. Verder facetimen we ons een verrekte stemband, met vrienden en familie als duo, trio of quattro …

Vrijdag 20 maart hebben we een spelletjes date via de facetime en skype met Linda en Elles. Met een klein beetje improvisatie vermogen spelen we fanatiek 30 secondes. Hilarisch taferelen en zonder valsspeels … Soms is er iets vertraging door alle drukte in de ether en maken wij er 40 secondes van … Dat beeldbellen is wel een ideale uitkomst zeg. Het weekend schilderen we een tweede laag aan de binnenkant van de camper en gaat het inmiddels al ergens op lijken. Langzaam komen we in de opbouw fase terecht. Het weekend beeldborrelen we met Mojo’s officiële adoptie ouders. Tamara regelt de borrelplankje en wij koken de maaltijd. Gelijk oversteken bij de straat. Erg gezellig zo samen en toch apart.

Afgelopen week bellen met de oncoloog neemt toch een wat gekke wending door de corona crisis. Een reguliere controle voor de nieuwe kuur gaat niet door. En inmiddels spelen vragen als gaat de chemo wel door aankomende week? Wil je het wel door laten gaan, want de kans om dood te gaan met een zwaar gehavend immuunsysteem aan corona ligt ook de loer. Dus wat is nou handig in deze situatie. De immuuntherapie willen we namelijk ook een kans geven. Echt bizar, we hebben het gevoel dat we aan het Russisch roulette zijn met eigen leven. Na wat wikken en wegen kiezen we toch om door te gaan; chemo in combinatie met immuuntherapie. Ook wordt er besproken mocht je in de afschuwelijk corona situatie komen, of je nog beademt wilt worden of dat we dat niet meer gaan doen. Nou, zo ver zijn we nog niet … we zijn niet heel hard bezig om tijd te winnen voor dit aardse bestaan om dan de stekker eruit te trekken. En gelukkig voelt Eef zich over het algemeen nog goed en is ze fit. Als we een kans hebben willen we die grijpen, want onze Dreamcatcher heet niet voor niets zo … we hebben nog oneindig veel mooie dromen waar we ons best voor willen doen.

7 Comments on “Update Eef 28 maart 2020

 1. I think of you often and send healing white light across the ozone. You are meeting challenges by the day with love and strength between you. Sending hugs and love across the miles💙💙💙

 2. Lieve Eefje, ❤️ weet niet hoe ik jou en Kieke laat voelen hoe wij meeleven en trots zijn op jou Eefje,
  Blijf sterk meis, lieve dochter van….en lach naar het leven ,zoals jou altijd zo positieve mama deed.
  Jij…..jullie zijn samen KANJERS

  Warme groet lieve knuffel Jeanne

 3. Mooie lieve meiden… wat een geweldige ups en vreselijke downs. Zo ongelofelijk sterk en vechtlustig samen. Zoals zo velen wensen en gunnen we jullie nog veel mooie momenten samen. Zorg goed voor elkaar en houd vol, de zon doet zijn best om door deze ellende heen te schijnen‼️ Geniet van jullie liefde 💓 liefs Ju, San en de kiddo’s 😘

 4. Heel veel sterkte 🍀
  Kanjers❤

  Groetjes Natasja

 5. Lieve Eef en Kieke, vandaag heb ik jullie site ontdekt nadat ik een telefoontje van Sander heb gehad.
  Ik ben erg onder de indruk van de updates. Ik had geen idee. Het heeft me ook enorm aangegrepen.
  Wat een enorme bewondering heb ik voor jullie beiden, hoe jullie steeds met de situatie om weten te gaan.
  Hoe bijzonder. Er spreekt ook zoveel liefde uit, wat fijn dat jullie elkaar ooit hebben gevonden.
  Ik wens jullie heel veel sterkte toe en in gedachten ben ik bij jullie!❤️❤️❤️

 6. Lievers,
  Woorden schieten te kort.
  We houden van jullie.
  Liefs,
  Annemiek en henk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *