Update 23 december 2020

Ondertussen klussen we hard verder en leven we 10 dagen extra in een ontploft huisje. Ook de deuren en de deurkozijnen pimpen we nog even mee, nu we nog op de vloer mogen knoeien. Van uitstel komt gewoon een extra mooi huisje. Harrie van de Parketteur komt met het verlossende telefoontje. Woensdag kan hij de planken ophalen bij de fabriek en begint hij met leggen. Zo kom je dus terug van de 2de chemo gift en ligt er een nieuwe vloer. Donderdag maakt Harrie het netjes af met alle plinten en lijken wij een 3x zo groot huis te hebben. Wat een licht en wat een extra ruimte. Vrijdag plamuren, kitten en verven we de plinten netjes af zodat we zaterdag weer onze meubeltjes terug kunnen verhuizen uit de opslag. Ons verhuisteam Josse, See, San en Michelle gaan weer als een speer. Binnen no time is alle terug, de kasten worden in elkaar gezet, de meubels op zijn plek en de gestoomde gordijnen maken de heerlijke huissfeer mooi af. ‘s Avonds gaan we gezellig met z’n zessen een hapje eten. Liefies dank jullie wel voor jullie harde werken en heerlijke taart.

Zondag ruimen we samen de kasten in, et voilà. Zo fijn om je weer thuis te voelen in je eigen huis. De meiden uit Limburg komen langs om gezellig bij te kletsen en een hapje te eten.

Maandagmiddag heeft Kieke teamuitje en ‘s avonds hebben we kerstdiner met partners. Het teamuitje is een super gave rondleiding door het Rijksmuseum. Eef moet uit Tilburg komen, liefst voor de file uit en aangezien het Rijksmuseum nog op de bucket list staat van kleine makkelijk haalbare dingen, lijkt het Jimmy (opdrachtgever Kieke) en tof idee als Eef ietsje eerder komt en lekker meegaat op verkenningstocht langs de Nederlandse grootmeesters door het Rijksmuseum. We hebben en fantastische gids, die alle schilderijen tot leven laat komen. Ze vertelt honderd uit, zelfs over de kleinste en grappige details, verhalen, betekenissen en alle geheime ins en outs van de verschillende schilder grootmeesters.

Vaak wordt ons gevraagd wat er nog op de bucketlist staat. Meestal heb je een bucket list als je weet dat het einde ergens op de loer ligt? Eigenlijk hadden wij altijd al een lijst met dingen waar we nog van droomden. Het enige is dat ie nu alleen qua uitvoering op turbo speed is gezet. Dat je nu weet dat je sommige dingen niet te lang moet uitstellen, maar ook dat er op sommige dingen concessie gedaan moeten worden en dat er een streep door andere dingen gaat. Toch weerhoudt onze situatie ons niet van dingen op onze droomlijst toe te voegen of uit te voeren.

Tip van een expert: Stel je dromen niet uit, want als dingen anders lopen dan gehoopt ben je misschien niet meer in de gelegenheid en wordt je geleefd door het moment.

Ooit stonden we te liften op de steiger in Ushuaia om naar Antarctica te gaan. Dat lukte na 7 dagen. Door elke boot die aanmeerde te benaderen en te vragen naar ‘no shows’. Terwijl we tussen immense ijsbergen vol met pinguïns varen zei Eef: “Als ik ooit uitzaaiingen krijg wil ik graag op wereldreis.” Kieke antwoorden daarop: “Ben je gek geworden, als dat je droom is dan gaan we dat fixen.” (Hier de podcast van Kieke voor BNR radio over liften naar Antarctica.) Gelukkig hebben we ons toen 1,5 jaar suf gespaard en daar gingen we in 2010/2011 een jaar op waanzinnige wereldreis. Het beste wat we ooit gedaan hebben! We zouden dolgraag nog een keertje in deze gelegenheid geweest willen zijn. We waren weer druk bezig met dromen en sparen voor een wereldreis alleen deze keer dan met onze 4×4 overland camper. Onze reisouders Henk en Marianne hebben ooit 16 jaar de wereld rondgescheurd met hun Toyota landcruiser de “Bluescruiser” en goed voorbeeld doet goed volgen, toch?

Onze dromen zijn opgedeeld in 3 verschillende lijstjes.

Grote dromen: hopen dat dit ons nog gegund is, je weet het maar nooit maar je kan het er maar op hebben staan
• Een eigen 4×4 camper en op wereldreis, met als eerste doel Alaska
• Madagaskar 6 weken rondreizen (stond eigenlijk al gepland voor september 2020)
• Falkland eilanden voor de koningspinguïns, andere pinguïns en albatrossen
• Tijn, Jorn, Fije en Jits (onze te gekke neefjes) meenemen op safari naar Afrika
• Terug naar Namibië, waar onze liefde begon
• Documentaire maken
• Naar Hawaï

Dromen: die te fixen moeten zijn
• Weekje weg met de familie naar Ibiza
• Een oud huis samen helemaal pimpen tot je eigen paradijs
• Iets nuttigs blijven doen voor de maatschappij
• Een groot feest
• Een eigen camper
• Samen nog genieten van andere vakanties
• Met pap naar Marokko
• Naar Noorwegen: muskus os
• Op visite bij Jolanda in Curaçao
• Leuke weekendjes met vrienden

Kleine dromen: de kleine dingen die je gewoon moet doen en plannen
• Rijksmuseum
• Weekendje Maastricht (inclusief tentoonstelling Jimmy Nelson)
• Koffie op bed/camperbed
• Een nieuwe schuur
• Veel samenzijn met lieve vrienden
• Weekendje Ameland
• Fotoboeken maken
• Samen een zeehondje uitzetten
• Weekendje Bergen

We zijn samen zo niet klaar met elkaar en met dit leven, maar we kunnen uit de grond van ons hart zeggen dat we er alles proberen uit te halen wat binnen de mogekijkheden ligt/lag! Deze song komt ook lekker binnen, op slechte dagen zitten we lekker samen te brullen en op goede dagen zingen keihard vals mee!

 

Follow your dreams beacuse the meaning of FEAR

is not Fear Everything And Run

but Face Everything And Rise!!!!!

Back to the daily life:

Net voor de kerst komen de nieuwe bank en tv kast. De TV kast is een schot in de roos, terwijl we die op de bluf hadden besteld via internet. Want om even in Assen te gaan kijken … was niet echt een optie als je tijd zo kostbaar wordt. De bank daarentegen, die we wel bekeken hadden, is een beetje een telleurstelling… afschuwelijk burgerlijk. We hadden hem met stoere opstaande naden besteld, maar net na bestelling kregen we terug dat bij deze versie met uitklapbed dat toch niet mogelijk was. We hadden net de slechte uitslag te horen gekregen, dus we konden er niet meer over na denken en we waren echt aan een nieuwe bank toe in verband met de uitzaaiingen in Eefs rug. Dus we pimpen hem met een leuk kleed, een rendier velletje (heeft Kieke goede herinneringen aan vanuit Siberië in de chum) en wat hippe kussens. Dan ziet ie er best aardig uit. Dus een oud huis opknappen en samen iets fantastisch in elkaar klussen kan ook deels van de dromen – bucketlist …. Nu de boven verdieping nog en de schuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *