Witte stranden, blauwe zee en palmbomen

Tanzania: 23 – 26 augustus 2010

Tanzania, Zanzibar 23 augustus 2010

Zanzibar
Geheel weer in het Afrikaanse ritme staan we de s’ochtend om 5 uur naast ons bedje. De taxi levert ons ruim op tijd af……, maar er is niets of niemand te bekennen van Fly540….. We doen effe navraag bij de dames van de douane….. en die geven ons niet veel hoop….Ook het departureboard voorspelt niet veel goeds… onze vlucht staat er niet op … om 8.15 niet en ook niet om 7.00. We beginnen hem lichtelijk te knijpen…… Maar tot onze grote opluchting wordt de incheckbalie toch bemand. We schijnen nu om 7.30 te vliegen…..ook goed. We gaan even een echt kopje filterkoffie halen…. Wat kan je daar toch gelukkig van worden na al die oplostroep…. We kunnen er alleen niet erg lang van genieten….

We worden bruut van onze koffie weggerukt, want onze vlucht vertrekt nu toch weer om 7.00 uur… Nog snel kunnen we de koffie achter overslaan in onze looide pijpjes….

Het vliegtuig is een beetje leeg…. 5 stoelen van de 36 zijn maar bezet en we ontdekken dat we niet rechtstreeks vliegen, maar via Kilimanjaro International Airport, Tanzania. Daardoor kunnen we nog net een glimp van de hoogste berg van Afrika opvangen, de Kilimanjaro met besneeuwde bergtop! Eenmaal geland wordt het verhaal nog spannender…. Eerst moesen wij blijven zitten, maar daarna worden we door onze Personal Assistent uit het vliegtuig gehaald om toch over te stappen. We moeten weer door de douane uitchecken…, onze tassen daarentegen niet, en door een geheime tussendeur worden we weer naar de plek om te boarden gebracht. Onze PA, gaat ook nog geld voor ons wisselen, want dat is niet meer mogelijk na de geheime deur. Poging 2 voor koffie…. De koffie is net gearriveerd, als onze PA ook arriveert en we op stel en sprong moeten gaan… Het vliegtuig staat al klaar op de landingsbaan. Wederom moeten we door een securitypoortje…. die dan natuurlijk 3 x afgaat. Ofwel schoenen uit, zakken leeg, riem af en een fouilleerbeurt rijker… en rennen met losse veters over de landingsbaan om in een vliegtuig te springen dat aanzienlijk gekrompen was.

Een 12 seater met coole, stoere vrouwelijk piloot, die van wanten weet. In alle security hectiek heeft Jolanda gewoon een fles water mee kunnen smokkelen…. Dus het heeft ook positieve kanten. Totaal opgevouwen vertrekken we in het speelgoedvliegtuig naar Zanzibar.

Een uur later staan we dan klaar voor ons tropische avontuur tussen de moslims taxichauffeurs tijdens Ramadan…. make my day. We proberen eerst op de luchthaven alvast een vliegticket te regelen weer weg van Zanzibar…. Waar ze ons een oor proberen aan te naaien, prijstechnisch gezien…. We laten het er even bij…..en internet beviel ons duidelijk beter.

Een taxichauf die geduldig heeft staan wachten brengt ons uiteindelijk richting Jambiani…. De minst toeristische plek aan de zuidoostkant van het eiland. We komen uiteindelijk uit bij Red Monkey Lodge. Een prima plek om even rustig te relaxen.

DSC_0742Red Monkey Lodge

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZanzibar!

 


Zanzibar, Jambiani, 24 augustus 2010

Het enige dat we vandaag doen is de turkoois blauwe oceaan, het spierwitte strand en de schaduw van de palmen bewonderen en nadenken over wat we vanavond willen eten. We maken een wandeling langs het strand en voor morgen regelen we een duik aan de binnenkant van het rif. De duik is pas ’s middags omdat er hier zo’n groot verschil is tussen eb en vloed. Je moet bij eb bijna een kilometer uitlopen om te zwemmen anders zit je in pierenbadje diep plaslauw water.

_226

_229
_230

De duik is wat hectisch…. En er moet nog van alles met spullen gebeuren voordat we het water in kunnen. Wat maakt dat we wat gestrest en half zeeziek in het water belanden. De duik is kort maar krachtig. Veel mooie vissen en koraal, die Jolanda vakkundig heeft vastgelegd, tijdens het testen van de onderwatercamera.

We proberen via internet, dat hier echt super sloom is, een ticket te boeken van Dar es Salaam (Tanzania) naar Blantyre (Malawi), maar dat lukt steeds maar niet omdat de site vast loopt. We sturen een mailtje naar Kiet (tante van Kieke), die in Blantyre woont. Nog voor we het beseffen heeft zij de tickets geboekt, betaald en opgehaald en is onze vlucht voor elkaar…

 


Zanzibar, Kizamkazi, 25 augustus 2010

Op advies van een local al heel vroeg uit de veren om te snorkelen met de dolfijnen bij Kizamkazi. In het donker scheuren we over het eiland naar de westkust. Ze springen in een lokale vissersboot en gaan opzoek naar de dolfijnen. Het is nog donker als we het strand verlaten en zien we vanuit de boot de zon opkomen achter de palmbomen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZanzibar sunrise

Al snel spotten we de groep dolfijnen. Klaar zitten met snorkelspullen aan en wachten op het teken van kapitein en … PLONS het water in. Waanzinnig de dolfijnen passeren je links en rechts. Soms komt er een uit de diepte omhoog om polshoogte te nemen. Prachtig wat een bijzondere ervaring om heel even zij aan zij een blik te wisselen. Ook hoor je de geluiden die de dolfijnen met elkaar maken goed onderwater. 2 Keer sporen we ze op en mogen we samen met ze op zwemmen. De derde keer plonzen we in een diep donker duister gat en vinden we het genoeg. Ook bevallen de hordes vertrekkende bootjes met toeristen ons niet en houden wij het voor gezien.

 


Zanzibar, Jambiani, 26 augustus 2010

Rond 11 uur verlaten wij het palmbomen strand om nog even een blik te werpen in Stonetown, een vervallen Pippi Langkous piratenstadje. Jo en Eef gaan op souvenirsjacht… en doen goede zaken. Alle pinautomaten werken weer eens niet en daar kunnen we ons voordeel mee doen. We liegen de heleboel bij elkaar dat we naar huis gaan en dat dit het laatste geld is wat we bij hebben. Na wat rond bellen en de bevestiging van de kapotte pinautomaten nemen we tevreden de spulletjes mee het vliegtuig in.

Na een vluchtje van 20 minuten steken we de knalblauwe zee en wat atollen over en landen we in Dar es Salaam. We slapen in het afschuwelijkste hostel ever. Ach… morgen vliegen we naar Blantyre en kunnen we lekker bij de familie logeren.

15 Comments on “Witte stranden, blauwe zee en palmbomen

 1. Hi Eef en Kieke, ik zat net van jullie vorige verslag te genieten, toen deze alweer verscheen. Prachtig om te lezen hoe jullie van het ene avontuur in het andere rollen! Enjoy! Veel liefs en groetjes, Barbara

 2. wat een prachtige verhalen, heb er helemaal beeld bij!
  Leuk ook die foto van jullie samen, ik zie dat jullie genieten!

  Dikke kus, Heleen

 3. Ook vanuit de Dolomieten reizen we met jullie verder, volg jullie dromen verder en de groeten aan Kiet

 4. Hoi Eef,
  Als ik die foto”s zie, dan wil ik gelijk ook op wereld reis. Ik weet het wel dat het mij niet lukt.
  Zet maar een paar lelijke foto”s dat ik hier vo kan vol houden.
  Een hele fijne reis.
  Nasim

 5. Hoi meiden, wat een prachtige en spannende verhalen weer. Heerlijk om jullie zo te zien en horen genieten van de avonturen! Jullie gaan echt als een speer de wereld door. Blijf genieten! Groetjes Yvonne

 6. Wow, wat een avonturen!! Met die dolfijnen lijkt me echt bijzonder, zeker na zo”n mooie zonsopkomst. En wat een plaatjes…! die zee! Geniet ze, maar dat lukt geloof ik wel Wink)) Kusjes xxx

 7. Het blijft fantastisch om jullie verhalen te lezen. Ik bekijk de foto”s wel 3x en als ik genoeg heb van gezeik alhier nog een x, veel liefs, Heidi

 8. heerlijk om me door middel van jullie foto”s ook even in het paradijs te wanen.

 9. hallo eef en kieke,

  enjoy your stay in africa and a safe flight to hong kong this week.

  groetjes, toine

 10. Hoi Eef en Kieke,
  Ik hoorde van Lia dat jullie een wereldreis aan het maken zijn. Wat een mooi foto”s en wat doen jullie veel indrukken op. Heel wat anders dan hier in Tilburg(Breda). Heel veel groetjes

 11. Hé Eef en Kieke,
  Hans vertelde van jullie site en ik heb me geweldig geamuseerd met jullie reisverslagen en foto”s. Fantastisch!!! Van harte hele goed reis verder gewenst!!! Het ga jullie goed.
  (Beegden nat en wind!)

 12. Heey jullie,
  Volg het allemaal met veel plezier,Eef,af en toe check ik de situatie thuis met hans en Li alles gaat goed!!!
  Dikke kus van ons allemaal.

 13. Hey Eef &Kieke, Vol trots vertelde Hans in geuren en kleuren jullie avontuur en meost maar eens kijken op jullie site. Jezus wat een verhalen, het ene na het ander en kon niet stoppen met lezen. Het is super leuk geschreven, echt een natuur talent. Ben stik jaloers, maar goed niemand zou mij tegen houden hetzelfde te doen en weet ook niet of ik voor eens en altijd genezen zou zijn na zo”n bezoek op zo”n schijtput met een wasknijper op m”n neus. Misschien is een 5 sterren hotel meer mijn ding en hou het maar op de motortour tochten door europa. Hans vertelde al dat jullie beiden de baan opgezegd hadden voor deze reis, wordt al misselijk bij de gedachte hahaha. Ik heb dus nu een nieuwe hobby erbij en dat is jullie reis volgen, heeeeeel veel plezier en avontuur. groetjes Johan & Yvonne

 14. Wat een schitterende foto”s. Samen met jullie verhalen geeft het een mooie indruk van jullie avonturen. Blijf vooral schrijven, we blijven graag op de hoogte! Geniet ervan! groetjes hanneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *