Vagabond

Australië: 6 – 10 november 2010

Australië, Cairns, 6 – 7 november 2010

Australie
We vliegen om 7 uur weg uit Darwin en komen 2½ uur later aan in Cairns, waar we ook weer onze klokjes gelijk moeten zetten omdat we weer een tijdsgrens overschreden hebben. We hebben een heerlijke backpackers: Traveller Oasis, die net die dag 2de zijn geworden, met het beste hostel van Aussie. Nou dat is te merken. Wat een verademing. Alles is piccobello voor elkaar in deze oase. En super vriendelijke gasten die je met alles willen helpen. We hebben een hoop te regelen… Tripje Great Barrier Reef en een campertje om mee naar Brisbane te rijden.
We vinden een leuke kleine zeilboot om de beroemde Nemo onderwaterwereld te verkennen.

Het campertje werd nog een probleem. Ze willen ze niet verhuren voor de zomer/kerstvakantie, die over 5 weken begint, omdat ze dan tot 3x de prijs kunnen vragen. Gelukkig vinden we nog een exemplaartje die we later die week kunnen oppikken.

We rusten verder even lekker uit om weer fris op pad te kunnen.

 


Australië, Great Barrier Reef, 8 – 9 november 2010

We laten al onze backpacks achter bij Travellers Oasis en gaan in de haven op zoek naar onze boot, de Vagabond genoemd. Een mooie oceaanwaardige zeilboot met een erg toepasselijke naam!!!

We zeilen richting het rif. We gaan voor anker bij Thetford Reef. Gelukkig hier geen doorzichtige ettertjes in het water, dus we kunnen zonder Stingersuit het water in plonzen. Het koraal is prachtig alsof er een berglandschap onderwater is neergelegd. Daarentegen is de onderwater formatie niet druk bewoond met kleurige visjes. We maken 5 duiken in 2 dagen, waarvan één nachtduik. We zijn beide niet zo gecharmeerd van deze nachtduik. Je moet eerst de zwarte oceaan in plonzen, dan een hoop geklooi met de zaklamp, weinig zicht en wel wat spannend. Maar goed je moet alles een keertje proberen toch?

Kieke maak vriendjes met de Drew, de divemaster, en kan haar Advanced Duikbrevet gelijk halen. Queensland is namelijk heel erg streng met de duikregels en we willen nog gaan duiken bij het Yongala wreck. Dat kan alleen als je Advanced Diver bent.

We slapen heerlijk op de boot terwijl de golfjes zachtjes tegen te boot kabbelen. We komen de tweede dag nog wel een mooie haai tegen en een paar schildpadden. Na de lunch zeilen we terug naar Cairns, terwijl Kieke nog heel hard even het cursusboek bestudeerd. ’s Avonds komt Drew (divemaster) het nieuwe duikpasje brengen en met een wijntje krijgen we nog goede tips over de bijzondere duikplekjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATitanic

 


Australië, Cairns, 10 november 2010

We slapen lekker uit en dan is er werk aan de winkel. Het hoogseizoen komt er aan in Aussie-land en alle prijzen van slaapplekjes en toertjes stijgen met de dag. We plannen alvast een hoop vooruit om niet achter de feiten aan te lopen en de hoofdprijs te moeten betalen.

Ook halen we al onze kleren nog even door de wasmachine met ons net gekochte wasmiddel. Naast dat het er schoon uitziet… ruikt het ook nog lekker. Wat een feest!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZonsondergang

4 Comments on “Vagabond

 1. Hoi vriendinnen,

  Wat een fantastische onderwaterfoto´ s! Wij vonden het rif ook zo prachtig. Als we 1 inside tip mogen geven voor jullie campertrip: als je naar het zuiden afzakt sla dan af naar Eungella NP en probeer in Broken River te overnachten op de parkeerplaats vlakbij de viewing platforms voor de platypus. ’s Ochtends bij het ochtendgloren opstaan en je zult je verbazen over hoe dichtbij die schuwe vogelbekdieren te bewonderen zijn!

 2. Oh heerlijk om jullie verhalen te lezen en foto’s te zien. Zei gisteren nog tegen Rien dat ik zó terug zou willen naar Australië en Nieuw Zeeland, lekker relaxed leventje. Ben erg benieuwd als jullie straks in de gebieden komen waar wij geweest zijn, kijken of we dingen herkennen….
  Geen idee of jullie daar gaan komen maar wat wij helemaal leuk en bijzonder vonden was de pinguinmarch bij sunset op Philip Island, id buurt van de Great Ocean Road (hahaha, al die goeie tips van iedereen…)

  Ga nu weer even studeren voor de APLS (opnieuw doen in dec… destijds samen met jou gedaan toch Eef?), moet ook gebeuren…

  As vrijdag wordt Loïs alweer 6 jaar, wat vliegt de tijd, weet het nog zo dat ik met mijn dikke buik in het EZ rondliep…

  Dikke kus en lekker genieten daar down under!

 3. Ha meiden.Ik volg jullie op de voet hoor. Mooi bootje! Hier schijnt het morgen winter te worden!! Geniet er van. Ik ben jaloers!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *