Upside Down under

Australië: 31 okt – 05 nov 2010

Australië, Darwin, 31 oktober 2010

Australie
Een hevige donderstorm woedt in Darwin, als onze piloot het vliegtuig aan de grond probeert te zetten. De landingsbaan is niet te vinden vanwege de mega regendruppels net op het moment van landen. De piloot geeft vol gas en maakt een doorstart voor een tweede poging. Na een D-tour van 10 minuten zet hij de kist netjes aan de grond en kunnen wij met een iets verhoogde hartslag en knikkende knieën het Aussie continent betreden. Het is 4 uur ’s nacht en er staat tot onze verrassing een airport shuttlebusje klaar. Het plenst wederom van de regen. Ook hier is het regenseizoen wat te vroeg van start gegaan.

Onze logeeradres valt ondanks onze slaap erg tegen. De website gaf een totaal andere indruk. Denk dat de beheerder webmaster is…maar zeker nix weet van toeristen. We duiken snel in bed, om te crashen.

 


Australië, Darwin, 1 november 2010

Nadat we door alle nieuwe vogelsoorten een paar uur later weer uit bed worden gefloten, lopen we de hoofdstraat in. Er is hier een hartstikke mooi strand waar niemand gebruik van maakt vanwege de Salties (zoutwater krokodillen van max een meter of 6) die hier zonnebaden en de Box jellyfish (kwallen waar je hartstikke dood van gaat)… dus tijd voor SHOPPEN.

SONY DSC

Eef die anders zo’n hekel heeft aan boodschappen doen, gaat als een ongeleid projectiel door de supermarkt. Wat een verademing…, even niet afdingen, geen rijst als ontbijt, gezellige mensen, bruin brood met kaas en echte koffie. Het positieve aan shoppen is ook….. de airco. Het is namelijk 34 °C met een vochtigheid van 78%…. ofwel we lijken op chocolade sinterklazen in een magnetron.

We gaan op zoek naar een nieuw slaapplekje en een tourtje naar Kakadu NP. We maken vrienden met Luke, een multitaskende no worries aussie. We kunnen alles bij hem regelen. Een prima kamertje met airco dat we 2 nachten gratis krijgen als we ook een tripje Kakadu bij hem regelen. Ook fixt hij een simkaart die we naar veel gepruts aan de praat krijgen.

Backpackers zijn hier meer dan welkom in de kroeg. Zo erg je zelfs je eten gratis krijgt als je een drankje bestelt in de hoop dat je blijft hangen en de tap leeg zuipt.

 


Australië, Darwin, 2 november 2010
Wij brengen ook nog een bezoek aan de Croc Cave dat hier in de hoofdstraat ligt. Hier kan je alles te weten komen over de 2 oogje die boven het water uitsteken en altijd op de loer liggen voor een lekker hapje. Je kan alle soorten en maten crocs bewonderen boven en onder water. Ook krijgen we een paar demo’s te zien: jumping crocs, bite force, running crocs en dode crocs in de vorm van leren handtasje of leren riem. Een aantal beroemde mega filmster crocs wonen hier, zoals een metertje of 6 met acteer prestaties in Crocodile Dundee en Indiana Jones. Inmiddels zijn we een soort van crocoloog na ons bezoek en onder de indruk van dit prehistorische dier. We hebben in onze oren geknoopt dat je minstens zo’n 3 meter van de waterkant moet blijven om niet als hap klare brokken in een croc maag te eindigen.

 


Australië, Kakadu en Litchfield NP, 3 november 2010

We worden al vroeg opgepikt met een mini 4×4 truck (14 pax) om op pad te gaan naar croc paradijs, nl Kakadu NP. Het croc feest moet zijn hoogte punt nog bereiken, want tijdens het regenseizoen loopt het hele park onder en verander in een mega moeras. We zitten nu aan het begin van het regen seizoenen dat hebben we gemerkt. Chauf Dean, onze eigen variant op Steve Irwin… bestuurt de survival truck. We zitten naast hem op de voorbank tot we een klapband krijgen. Als Dean de truck aan de zijkant wil zetten zakken we gelijk een halve meter in de bagger en kunnen niet meer voor of achter uit. Na 15 minuten zijn we al uit de drassige grond gesleept door een mega truck (roadtrain genoemd = mega vrachtwagen met 4 aanhangers max 56 meter lang). Nix wegenwacht, iedereen stopt hier gewoon en biedt hulp aan. Na het banden wisselritueel dat ook zo gefixed wordt, altijd fijn twee Israëlische jonge mannen die net uit dienst komen, kunnen we weer op pad.

Eerst maken we een boottochtje op een billabong, een afgesloten binnen meertje. (Het is een Aboriginal woord nu gebruikt voor een surfmerk????? Op een billabong kan je helemaal niet surfen en wil je helemaal niet surfen vanwege de croccies). De billabong is prachtig met heel veel lotussen, lelies, vogels en waanzinnige vergezichten en 2 zichtbare crocs…

’s Middags bezoeken we Aboriginals Art sites met bijzondere rotstekeningen. Het zweet gutst over onze rug, de zon is bloody hot, zonnebrand en water onze beste vriendjes, het landschap prachtig en op zoek naar verkoeling. Ook worden we geterroriseerd door honderden *%^$&#&# vliegen.

Na 3 km wandelen komen we bij Gubara waterval. We moeten even wennen aan het idee dat het stikt van de crocs en dat je ook mag zwemmen hier. De regel hier is ‘rocks no crocs’…..mmmmmmm. De eerste nacht worden we meteen in het diepe gegooid we zouden in een airco dorm bivakkeren, maar het wordt dus kamperen in tenten tussen alle spannende beestjes hier. In het donker wurmen we de tent in elkaar en we zijn dolblij dat we toch stiekem onze matjes hebben meegenomen!

“You never know what you get, life is like a box of cholates!”

Na onze bedje slaapklaar gemaakt te hebben, houden we een echte Aussie BBQ met heel veel vlees. Krokodil, kangaroe en buffel gaan er in ondefinieerbare stukken op. Kieke is helemaal in haar outdoor element en staat voor 14 man te braaien op een kampvuurtje. Eef heeft een goed gesprek met de Israëlische boys over hoe zij de kwestie Palestina en Gaza zien. ’s Nachts plassen is nog effe spannend met al die oplichtende blauwe spinnen oogjes van de zaklamp. We knipogen terug naar de ontelbare sterren en vallen heerlijk in slaap op onze matjes.

SONY DSCKakatu in Kakadu


Australië, Kakadu, 4 november 2010

De volgende dag brengen we een kort bezoek aan Yellow Waters (wetlands) en 2 watervallen met heerlijke pool. We zouden naar andere watervallen, maar daar hebben de croccies al terrein gewonnen i.v.m. de eerste regenbuien van de wetseason. De wandelingen naar de Falls zijn pittig in deze temperaturen. We gaan eerste naar Yurmikmik een 70 m hoge waterval. Toch best spannend zo’n eerste keer zwemmen in Krokodillenland. Het went snel en we plonzen er op los in 40+°C. De tweede waterval (Boulders creek) bestaat uit een trap en we kunnen halverwege op het plateau lekker afkoelen in verschillende pooltjes en douchen onder de waterval.

Vandaag slapen we toch in airco dorms. Ze wilden weer dat we gingen kamperen, maar daar heeft Eef een stokje voor gestoken. Heerlijk effe in de airco.

Na het eten kregen we nog een boomkikker op bezoek, die een poging deed om onder Kiekes T-shirt te kruipen.

SONY DSCBoomkikker

 


Australië, Litchfield NP, 5 november 2010

De laatste dag gaan we naar Litchfield NP, waar je veilig kan zwemmen. Eerst bekijken we de enorme termietenheuvels. Toch bijzonder dat zo’n klein beestje in grote getale een soort zandkathedraal kan bouwen. Het hele veld staat er vol mee. Het lijkt wel op een menhirveld, alleen Asterix en Obelix missen in het tafereel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATermieten kathedraalveldje

Daarna moeten we weer afkoelen en bezoeken we Florence Falls. Erg prachtig, maar overladen met toeristen. Wangi Falls was al verboden voor zwemmers, dus daar hebben we een mooi plaatje geschoten en hingen de Flying Foxes (grootste vleermuis en vliegend zoogdier) in de bomen als rijpe appels te schommelen in de wind.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEef zwemt bij Florence Falls

Tolmer Falls was een prachtige waterval in een kloof met een vergezicht over heel Litchfield. Om toch nog effe de oververhitting tegen te gaan, stoppen we nog in Buley Rockhole om het zweet van onze rug te soppen, voor we aan de terug tocht naar Darwin beginnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWangi Falls

8 Comments on “Upside Down under

 1. Erg leuk om al die bekende plekjes weer terug te zien.
  Als je zeker wilt weten of je kunt zwemmen vanwege de croccies, doe net als de Aboriginees en gooi eerst je hond in het water.
  Bij ons valt de temperatuur nog mee in Argentina maar binnenkort zullen wij ook wel peultjes zweten.

 2. gelukkig valt hier de temperatuur ook mee. We kunnen nog niet schaatsen maar er is water genoeg! 😆
  Ga zo door dames.
  x Liesje

 3. Wat blijft het mooi om jullie verhalen en foto”s telkens weer te lezen/zien!! JA, nog steeds jaloers en dat zal wel zo blijven. Dat is ook de graatmeter voor mij om vast te stellen dat jullie wel hele leuke dingen zien en meemaken. Heerlijk avontuur en geniet vooral, thuis gaat alles snel alweer alsof je nooit weg bent geweest……
  Veel geluk en plezier!!!

 4. Geweldig om met jullie mee te reizen, alles komt weer naar boven, jullie “on the same road” als wij in 2000. Geniet maar lekker verder met zijn twee, knipoog terug naar de sterrenlucht en blijf even stilstaan bij de prachtige zonsondergangen . Lieve Eef en Kieke…follow your dreams!!!

 5. Wat een grappig verslag en weer prachtige foto”s. Een continent waar ik graag nog eens heen wil. Enne.. heerlijk hoor een chocolade-sinte rklaas-in-de-ma gnetron.. maken we gewoon fondue van. Hier de echte Sinterklaas weer in het land. Koud, maar wel gezellig!

  Liefs!

 6. Ik reis in gedachten met jullie mee, het engeltje op jullie schouder haha.
  Geniet ervan.

 7. Ha Kieke en Eef,

  Om maar even origineel bnnen te vallen: Wat een prachtige foto’s en leuke, gekke, mooie verhalen. Lekker om even die pokkesneeuw en de verkeers-infarc ten hier te vergeten. Ik heb die foto van de Boomkikker van je gepikt. Hij staat geweldig op mijn buroblad. Geniet ervan! (maar dat doen jullie wel…)
  Liefs,
  Lorette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *