Spontane fotocursus in Patagonië

Argentinië: 22 maart – 01 april 2011

Argentinië, Puerto Madryn 22 – 24 maart 2011

Argentinie
Na ons Orka avontuur komen we even bij in Puerto Madryn (1) en denken we na over het 2de aanbod wat ons is gedaan door Frank. Frank is een beroeps fotograaf/-filmer en tegenwoordig ook wildlife touroperator. Hij filmt zo nu en dan met Michelle Cousteau, de National Geographic crew en andere grote namen.
Hij heeft een trip van een week 1000 km naar het zuiden en heeft plek over in de bus tussen de professional fotografen en het Imax team, om het wildlife van Patagonië mooi op de plaat te zetten. Tja, na een kort overleg besluiten we om deze kans met beiden handen aan te grijpen en stellen we Iguazu watervallen een weekje uit.

We kicken nog een paar dagen na met Henk en Marianne van het ongelofelijke orka avontuur en proberen alles weer zand en stof vrij te krijgen.

 


Argentinië, Camerones en Cabo dos Bahias 25 – 27 maart 2011

We moeten ons ’s ochtends vroeg melden voor de rit naar Camerones (2). De bus is afgeladen met 3D film gerij, een filmkraan, de nieuwste camera’s met mega bazookalenzen en 2 hele bescheiden mini spiegelreflex cameraatjes van Eef en Kieke. We komen in de middag aan en gaan hard aan de slag om de vele resterende orka plaatjes uit te zoeken.

De volgende 2 dagen gaan we naar Cabo dos Bahias (3) voor het wildlife van de Pampa’s: de Magallanic pinguïns, guanaco (lama achtige), nandu’s (struisvogels), flamingo’s en mara’s (mega cavia met konijnenpoten).

SONY DSCMarcheren langs de waterlijn

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKoekkoek

Frieder een beroepsfotograaf, die na een helikopter ongeluk een dwarslaesie heeft opgelopen tijdens een commercial voor Porsche, is ook van de partij en stuitert lekker door de pinguïnkolonie met zijn rolstoel en neemt uitgebreid de tijd om ons van alles over de belichting en sluitertijd bij te brengen. De mannen van Imax rijden met een jeep waar de camerakraan aan vast is gemaakt rondjes om de guanaco’s te filmen voor de 3D Imaxfilm: Patagonia, die in 2013 uitkomt. Carl maakt timelaps opnames en is druk in de weer met zijn zelf in elkaar geknutselde 3D camera’s. De andere (semi-)Professionele fotografen staan met hun mega-kanon-lenzen (het lijken wel Chinezen) op de pinguïns te schieten. Wij, enthousiaste amateurs, doen ook lekker mee en tijgeren tussen de pinguïns en hun poepies door, terwijl we met de nieuwe info aan het experimenteren zijn.
Een vrolijke Frank zorgt voor heerlijke versnaperingen als we helemaal verkleumd terugkomen bij de bus, ondanks de 6 lagen kleren… That’s Patagonia!

 


Argentinië, Puerto Deseado 28 maart – 1 april 2011

Na een lange rij-dag komen we uiteindelijk uit in Puerto Deseado (4) voor nog meer pinguïns, prachtige aalscholvers en dolfijnen.

De eerste dag nemen we een kijkje bij 2 soorten aalscholvers en daarna zijn we tot zonsondergang bij de Magallanic pinguïns, om deze kleine vrolijke zwart-witte fotomodelletjes in alle mogelijk poses te fotograferen, terwijl ze over de rocky eiland getwalk paraderen. We liggen op de waterlijn om ze uit het water te zien komen, tussen de bosjes om het geknuffel van deze monogame stelletjes te observeren of wandelen gezellig met ze mee als ze op stap gaan. ’s Avonds kookt Frank heerlijk culinair en komen onze lichamen weer een beetje op temperatuur met een heerlijk Argentijns wijntje.

De volgende dag wordt het progamma omgegooid, de harde wind giert over het land. We gaan nog wel even bij de zee en een origineel Patagonië gevormd boompje kijken. Bij de rotsen komen de aalscholvers met een noodgang langs scheren terwijl het voelt alsof we aan het skydiven zijn. Uiteindelijk zit het zand weer overal en klimmen we met gerestyled hairlooks, windforce ocho de bus weer in.

De derde dag gaat de wind wat liggen en gaan we met de zodiac op zoek na het kleine broertje van de orka. De Commerson’s dolfijn, uiteindelijk spotten we de één na kleinste zwart-witte dolfijnen soort in vijfvoud. Ze dartelen razendsnel om de boot. Ons tripje wordt met 1 dag verlengd omdat het hoogtepunt, de rockhopper pinguïn, door de wind en metershoge golven nog steeds niet mogelijk was. Dit omdat we 20 km uit moesten varen naar Isla Pinguino (A).

We vertrekken heel vroeg in de ochtend en bewonderen de zonsopgang vanuit de boot. We bekijken ook nog een zeeleeuwen kolonie, waar we tot onze verbazing een totaal verdwaalde ezelspinguïn vinden, die normaal op Antarctica leeft.

SONY DSCLuisteren!

Het eiland doet zijn naam eer aan en is overladen met pinguïns, die in de rui zijn en wij in een sneeuwstorm van pluisveertje belanden. We zitten de hele ochtend tussen onze nieuwe pluizenbal vriendjes met waanzinnig kapsel. Sommige hebben wat weg van de Sioux Indianen krijger. De pluisjes hoppen lekker om ons heen en komen nieuwsgierig kijken wat voor gekke exemplaren in de kolonie hebben plaatsgenomen. Wat zijn ze grappig. We genieten volop. Heerlijk om gewoon te observeren wat er zo allemaal gebeurt rondom ons heen.

SONY DSCHop

SONY DSCKnappe kop

Op 2 april droppen we de rest van de groep op het vliegveld en moeten wij een dikke 1000km rijden samen met Frank over het oneindig uitgestrekte landschap terug naar Puerto Madryn (1).

De volgende dag vliegen we via Buenos Aires (5) naar Iguazu (6). We zitten samen met Ingrid Visser, de orka deskundige van de wereld in het vliegtuig. Kieke is helemaal in haar element en kletst de oren van haar kop en krijgt een spoedcurcus orka biologie. Eef komt de tweede vlucht nog in actie omdat een jongetje een epileptische aanval krijgt net voordat we aankomen in Iguazu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEr midden in

10 Comments on “Spontane fotocursus in Patagonië

 1. Heeeeee hieperdepieper! !!!!!! Hele gezeliige heerlijke dag vandaag!!!! Kom later nog wel proosten….!!! Dikke zoen X

 2. gefeliciteerd!!!
  denken aan jullie
  Iguazu is mooi maar wel erg druk met toeristen ben benieuwd hoe jullie dat vinden na alle avonturen

 3. Ha die Kieke,
  Van harte gefeliciteerd. Heb een leuke dag en een fantastisch jaar. Je bent het in ieder geval goed begonnen. Keep it up, girls. Wij genieten van de geweldige foto’s.

 4. Nog van harte !

  Wat een fanstatisch verhaal weer!!
  blijf vooral genieten.

  groet vanaf mijn werk .
  ivo

 5. Hoi, heerlijke foto’s! Echt genieten wat een plaatjes! Zo zou je je verjaardag wel elk jaar wel willen vieren of niet? Geniet ze!

 6. Wauw, dames wat een mazzel zulke aanbiedingen te krijgen op jullie toch al zo indrukwekkende reis.
  Goed gedaan om de aanbiedingen aan te nemen! Geniet ervan en alle goeds.

  Groetjes,
  Angeline

 7. Hey Eef en Kieke,

  Wat maken jullie toch veel gaafs mee! Helemaal tof! Ik wens jullie nog een superreis toe de laatste maanden en geniet ervan!

  xx Katriene

 8. Lieve meiden,

  Heerlijk te horen dat het goed met jullie gaat, geniet van al het moois dat op jullie pad komt.
  Kieke ik ben je vergeten afgelopen zaterdag, sorry,sorry!!!! Al het goeds gewenst en hoop dat je een fijne verjaardag hebt gehad.
  Dikke kus uit een langzaam voorjaar wordend Holland,
  Ka

 9. Hi Ladies!!
  Still having fun, zo te lezen! Klinkt nog steeds heerlijk daar bij jullie!
  En Kieke, alsnog GEFELICITEERD!! !!! Hopelijk een leuke dag gehad. in ieder geval een bijzonder feestje kan ik mij zo voorstellen!

  Hier begint de lente aardig door te komen. Blaadjes aan de bomen. De kids nog weer groter Smile
  Thomas is grote broer aan het spelen en Feline dribbelt lekker rond en gaat al lekker richting de eigenwijze twee. Haar decibellen komen aardig door Smile
  En Pim en ik nog steeds gezellig samen en lekker druk. De laptops zijn vaak geopend s avonds.

  En jullie ook nog bedankt voor jullie lieve kaartjes. Ze worden echt gewaardeerd en Thomas reist zo een beetje met jullie mee de wereld over.

  Dikke kus van ons allen.

 10. Lieve Eef en Kieke,

  Wat een avonturen maken jullie mee, om nooit meer te vergeten! Wij lezen de verslagen regelmatig en bekijken natuurlijk de foto”s, echt geweldig! Geniet er nog van en zorg goed voor elkaar, we zien elkaar vast wel als jullie weer terug zijn! Liefs van ons en ook van Bart xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *