Spetter Pieter pater, we komen een druppel later….

Nieuw-Zeeland: 19 – 22 januari 2011

Nieuw-Zeeland, Abel Tasman NP 19 – 20 januari 2011

Nieuw Zeeland
De volgende dag is het weer een beetje opgeklaard en rijden we samen met Lin en Babs van Nelson (1) naar Abel Tasman NP (A). In Motueka (2) doen we nog even wat laatste inkopen, want verderop is verder nix dan natuurschoon.

We parkeren de camper bij “Old McDonalds Farm” in Marahau (3) en nemen een middag duik in het riviertje dat over de camping stroomt. Brrrr, toch een beetje erg koud dat berg water, maar gelukkig worden we weer snel opgewarmd op ons strandje alias rivierbedding.

Het was nog een hele tour om op het strandje met handdoek en al droog aan te komen. De rivier stroomde toch iets harder dan verwacht. We relaxen de rest van de middag terwijl de jeugd op het speelveldje druk bezig is om met een tennisbal de campers te raken, omdat er een kinderversie van het WK cricket wordt gespeeld.

Bepakt met een setje droge kleren gaan we de volgende ochtend vroeg op pad om te kayakken langs de kust en Abel Tasman NP vanaf de zeekant te bewonderen. We gaan eerst een stuk met de watertaxi en worden gedropt bij Onetahuti Beach (B). Daar maken we ons klaar om de grote zee, inclusief hoge golven te trotseren. Eerst peddelen we een stukje noordwaarts om de kolonie zeeleeuwen van dichtbij te bewonderen. Zodra we de bocht om gaan, zijn de golven meters hoog en is het veel te gevaarlijk om dicht bij de rotsen te komen waar de zeeleeuwen ronddrijven. Te veel risico op kajakbreuk. We draaien om en peddelen zuidwaarts. Een hele opgave zo blijkt we hebben de golven en de wind tegen. We peddelen ons helemaal suf om een beetje vooruit te komen. Zo nu en dan verdwijnen we met kajak en al tussen de golven, komen met de punt los van het water of een golf parkeert ons gewoon 3 meter terug. Na een paar uur ploeteren worden we door de golven op het Musquito Bay (C) gegooid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMosquito Bay

Tijd om even op te drogen en nieuwe brandstof tot ons te nemen. We hebben nog maar 1/3 van de afstand er op zitten…..

Onze gids besluit dat we nog een klein stukje moeten kajakken voordat we bij Bark Bay (D) komen, waar de water taxi ons weer op kan pikken. Het officiële eindpunt gaan we vandaag zeker niet halen. Het laatste stukje is het leuks, want we kunnen met de kajak op de golven surfen. Twee Duitse meiden presteren het om 30 meter voor het eerder ingelaste eindpunt om te slaan. Ook het in de watertaxi klimmen en het inladen van de kajak blijkt bij deze golfslag niet ideaal. Na een stuitertourtje met de watertaxi komt een tractor met trailer ons uit de golven redden. We zijn wat verkleumd en de spiertje wat verzuurd. Gelukkig wachtte er een warme douche op ons bij Old McDonalds.

 


Nieuw-Zeeland, Buller gorge, Westpoort en Punakaiki 21 – 22 januari 2011

We gaan op weg naar de gletsjers aan de westkust. De afstand lijkt altijd te doen, maar de bochten en smalle weggetjes verdubbelen de km tijd. Via de Motueka Valley Highway en de 6 zakken we af naar het zuiden. We maken een tussenstop om de beentjes te strekken bij Buller Gorge (4), voor een hangbrug en een wandeling.

SONY DSCBuller gorge hangbrug

Tegen de avond komen we aan bij Westport (5), waar we de camper stallen bij Carters Bay (6). Er hangt een prachtige zonsondergang in de lucht en we wandelen na het eten het strand op. Alle factoren voor een waanzinnige fotoshoot zijn aanwezig en we gaan lekker los met de camera.

SONY DSCSpiegelende zonsondergang

Via een prachtige kustweg rijden we via Punakaiki (7) (Pancakes Rocks) naar Franz Jozef (8) waar we met ons campertje in het regenwoud geparkeerd staan terwijl we op de gletsjer kijken. Een vrij unieke situatie …. Een gletsjer, die het regenwoud inloopt!

8 Comments on “Spetter Pieter pater, we komen een druppel later….

 1. Het blijft heerlijk om jullie avonturen te lezen!
  Blijf genieten dan doe ik het ook.
  8) x

 2. ook weer even foto’s gekeken. Wauw en heerlijk om te zien.
  Have fun!
  X Pieter

 3. Wat een geweldig avonturen beleven jullie zeg, en wat een schitterende foto’s. Om jaloers op te worden !

  Geniet ze .

  x Karin (seh)

 4. Hoi Kieke 😆 ,

  we lezen je verhalen op school. Heel leuk!
  En je maakt hele mooie foto’s, veel plezier nog!

  Groetjes Ilse 8)

 5. Wat een prachtig gezicht de pancake rotsen, vooral als het water tussen de rotsen spuit. Wij hebben twee keer de tocht gemaakt naar de pancake rocks vanwege de vloed. Bij de Jozef gletsjer hebben wij de gletsjertocht gemaakt. Het geeft mooie uitzichten als je bovenop de gletsjer staat.
  Wij zijn al weer een maand terug van onze reis en zijn al weer helemaal geintegreerd in het werksfeer. HELAAS

  Groetjes Annet en BertJan

 6. Tja….en zo gaan jullie verder. Hoe is het met de kiwi”s , heb je de ze alle drie al gespot?
  Zijn jullie op dit moment bij Bob en Mary? Geef ze een dikke knuffel ook van mij.
  En dan komt er weer een nieuw land met ook zijn eigen unieke ervaringen, is er nog wel ruimte in jullie hoofd om al die indrukken een plekje te geven?
  Veel geluk op jullie pad, liefs Gera.

 7. Hey meiden,

  Heerlijk jullie verhalen te lezen en van jullie prachtige foto’s te genieten. Elke keer weer een feestje. Enjoy!!
  X nienke

 8. Hallo Eef en Kieke,
  Het houdt niet op. Wat een indrukken!
  Nu weer genieten van al het moois wat Nieuw Zeeland te bieden heeft.
  Zon, gletschers en het gaat maar door met jullie avontuur.
  Ik geniet al bij het idee dat de lente weer in aantocht is. Hopelijk geen sneeuw en vorst meer, maar ja, dat is ook nog niet zeker in dit kikkerlandje!
  Het ga jullie goed, xx Lia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *