Schijnbeweging

Indonesië: 14 – 22 oktober 2010

Indonesië, Bali, Pandang Bai, 14 – 16 oktober 2010

Indonesie
Nadat we Heidi op het vliegtuig hebben gezet rijden wij door naar Pandang Bai. We komen uit bij een bamboe guesthouse aan het einde van een doodlopend straatje. Helemaal op en top backpack, want de buren liggen bijna bij ons in bed. Alleen een bamboe scheidingswandje geeft aan in welk kamertje je hoort. Ofwel als de buren niezen waait het bij ons. Vanuit het raam kan je precies alle ferry’s aan zien meren, die ook vrolijk midden in de nacht toeterend aankomen, onze Sinterklaas intocht is er nix bij en een wekker is hier dus ook niet nodig.

We gaan snorkelen bij de blue lagoon. Red lagoon was een beter benaming. Iedereen komt gebutst en geschaafd uit het water door de combinatie rotsen/koraal en golfslag.

We gaan ook nog een dag duiken. Wel een beetje vreemd want wij duiken links van het aanvoerroute paaltje, terwijl de volgeladen ferry’s pal rechts langs het paaltje gaan. Onderwater hebben we een ontmoetingen met… een Witpunt rifhaai en ook komen we 2 sephia’s (soort inktvis) tegen, waarvan er eentje prachtig van kleur verandert. Een soort kameleon alleen dan onderwater.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABlue Lagoon

 


Indonesië, Bali, Sanur, 17 – 20 oktober 2010

De 18de halen we Olle (broer Kieke) en Denise (schoonzus) van het vliegveld voor een combinatie vakantie: honeymoon gemixed met backpacken.

Het geplande avontuur naar Komodo valt in het water, ondanks dat we al geboekt hebben. Kieke heeft er een slecht voorgevoel over. Na wat zoekacties op google blijkt de maatschappij waarmee we zouden vliegen niet zo’n goede reputatie te hebben. De afgelopen 2 jaar 4 chrashes en ze staan op de zwarte lijst. We gaan verhaal halen bij het bookingsbureautje, die het weglachen alsof er niks aan de hand. Kieke is er helemaal klaar mee en we blazen het tourtje af.

De volgende ochtend staat er een 7 man sterke knokploeg op de stoep van het hotel. Olle en Eef kopen de oplichters op een professionele manier af. Kieke is letterlijk en figuurlijk helemaal ziek van. Dus er moeten nieuwe plannen gemaakt worden.

 


Indonesië, Bali, Lovina, 21 – 22 oktober 2010

We gaan op pad. Kieke stijf van de loperamide, want de darmpjes vertonen nog steeds kuren. We hebben een leuke taxi chauffeur, die helemaal blij is met ons tripje naar zijn geboortedorp. We moeten nog even bij hem thuis langs om zijn sarong op te halen, want ’s avonds is er een volle maan ceremonie bij de dorpstempel in Lovina.

We maken van het ritje een culturele d-tour naar Lovina. Terwijl Kieke een dutje doet in de auto op de tassen, bezoekt de rest een plantage van koffie, cacao en andere plantjes om lekkers van te maken.

Ook rijden we langs Pura Ulun-Danu, een prachtige tempel in het water… Jammer genoeg staat een deel van de tempel in de bamboestijgers en wordt er hard geklust omdat het blijkbaar de meest gefotografeerde tempel van Bali is. Kieke past nog steeds slapend op de auto.

In Lovina weet de chauf een prima plekje. We zijn er bijna als we bij het stoplicht zowat worden klemgereden door een scooter met een look a like van Annie de Rooy (Paul de Leeuw). We worden blootgesteld aan een nieuwe style van toeristen terreur. We worden achtervolgd door een echte kamikaze hotelpropper op scooter. Gelukkig laat de chauf zich niet van de wijs brengen en kan de hotelpropper afschudden.

Lovina staat bekend om de vele dolfijnen voor de kust. Met de schoonbroer van de chauf gaan we dolfijnen spotten tijdens zonsopgang. De dolfijnen laten zich al snel bewonderen en laten hun kustjes zien, salto, backflip enz…. Het zijn wel lilliputter dolfijnen…

SONY DSCDolfijnen

Kieke is weer een stuk opgeknapt en probeert vanuit de boot onderwater filmpjes te maken als de dolfijnen onder de boot door schieten zonder de camera te verliezen.

’s Middags giet het pijpenstelen en relaxen we bij het hotel.

One Comment on “Schijnbeweging

 1. hoi kieke met mij aat alles goed
  mijn cijfers
  wiskund 8.7
  engels 8
  nl 8
  aarderijkskund 6
  tegniek 8
  gym 8
  en ik vind het leuk op school en gaat u rijs nog goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *