Op een onbewoond eiland

Malawi: 27 aug – 08 sept 2010

Malawi, Blantyre 27 – 28 augustus 2010

Malawi
Na een wat onstuimige vlucht vanuit Dar es Salaam met Air Malaria (Malawi) komen we stuiterend tot stilstand op de landingsbaan van Blantyre. Tante Kiet staat ons al op te wachten en we worden zwaaiend onthaald. Ja, dat kan hier dus nog……..!!! Ook al wordt het hier ook al moderner, vorige keer moest ik nog zelf mijn tas van de landingsbaan vissen…… nu is er ook een bagageband. Alleen hij is zo kort dat niet alle tassen er op kunnen…… en er dus af rollen.

Even heerlijk vertrouwd bij familie, om bijkletsen, relaxen en alle kleren krijgen weer een fatsoenlijke wasmachine beurt i.p.v een ouderwets handsopje onder de douche. Ook een goed bed zonder bedsbugs, doorligplekken en allerlei ondefinieerbare vlekken, is fijn. Kiet is consul hier in Malawi, dus weet hoe je Oud Amsterdam kaas moet smokkelen tot ons grote genoegen. Er is bruin brood en echte koffie.

Na wat bier ‘s avonds, komen altijd de beste plannen tot stand. Het plan om naar South Luangwa te gaan in Zambia. Eén van de wildparken met weinig soort genoten, die het wildlife verstoren. In een gekke bui besluit Kiet (65 jaar) dat het ook tijd voor een korte meiden-vakantie is … … het wordt kamperen op de oever van de South Luangwa rivier en ze weet nog wel een gave ranger die de weg weet en de ingangen heeft!!!!!

 


Malawi, Namaso Bay 29 augustus 2010

Onze crocodile dundee Mick… is nog effe druk met olifantjes vangen, dus na het ontbijt rijden we in een spontane bui naar Lake Malawi, Namaso Bay. Een klein paradijsje op aarde, waar we relaxen aan het water met een waanzinnige zonsondergang en mijn oom gedag zeggen, die hier zijn laatste rustplaats heeft. Een mooiere plek had hij niet kunnen uitzoeken!!!! Met een knal rode zon als achtergrond decor, het geluid van kabbelende golfje op het strand, een tante met bepaalde bevoegd heden en Jo als getuigen…… Kwamen we precies een getuige te kort…

OLYMPUS DIGITAL CAMERANamaso Bay

 


Malawi, Cape McClear 30 – 1 september 2010

Na een heerlijke nacht aan het Lake moet Kiet al weer vroeg op pad. Wij kunnen nog effe blijven liggen en moeten om 12.30 langs de weg staan. Er is een lift voor ons geregeld naar Cape McClear via via….. altijd handig. Een uur later en een hoop gemep en geplet verder….(we werden aangevallen door minuscule zweet likkende irritante bijtjes) stopt er een busje met kinderen van vrienden, die net van school gehaald zijn omdat oma er was. Na een gezellig gesprek met deze boeven, die alle spannende verhalen willen horen van de gorilla’s en leeuwen, komen we aan in Cape McClear. Een straat met hutjes langs het Lake en wat lodges…… Het hele dorp staat uitgebreid langs de waterlijn, zichzelf te boenen, de was dan wel afwas te doen, een cursus snorkelen voor peuters te volgen, te opdringerige coole beachboys of de vis te fileren voor het avond eten…. Het water nodigt dus niet zo uit tot zwemmen ondanks dat het glas helder is…. Inclusief de bilharzia worpjes die hier huizen en toch wat nare gevolgjes kunnen hebben voor de nieren. Na 2 dagen relaxen, moet er weer wat actie in de taxi komen…

 


Malawi, Cape McClear 2 – 5 september 2010

OLYMPUS DIGITAL CAMERARobinson Crusoë expeditie

Wij gaan per kajak op onze eigen Robinson Crusoë expeditie naar het eiland Domwe …. Na een grondige herpakking van onze tassen…..niet dat we nou veel bij ons hebben…….. gaan we op pad met tandenborstel, zonnebrand, voedseloverlevingpakket, 1 onderbroek aan twee kanten te dragen, deet tegen de #### mugjes, zakmes om je biertje te kunnen openen (randvoorwaarde spoed eisende hulp bij gezellige avonden,) bikini en camera, want alles moest mee kunnen op de kajak, zonder dat deze als onderzeeër te water gaat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOp weg naar Robinson Crusoë Island

Na anderhalf uur kajakken komen we aan op ons onbewoonde eiland met privé strand, dat we nog een nachtje moeten delen met een Engelse dame, die veel weg heeft van mevrouw Brulstronk uit het boek Mathilde en haar escorte (goed afgerichte man en 2 pubers).

Wat een gaaf plekje…… we wonen voor 3 dagen in een tent op een vlonder met hangmat en waanzinnig uitzicht. Na een verrukkelijke plons in het glasheldere water met bilharzia vriendjes en heel veel mooie regenboogvisjes gaann we op pad voor een sundowner (biertje) op de rots……. In een roodkapje-achtig mandje gaan de spullen mee en lopen we als de dwergen van sneeuwwitje het kronkel pad omhoog de berg op. Gelukkig vinden we de rots al snel en moet er nog wat klim en klauteractiviteit aan te pas komen, om het mandje met gouden water ook de veilig op de goede plek te krijgen. Jammer genoeg hebben de zwarte zweetlikkende bijtjes de weg ook gevonden en proberen ons gek te maken. Maar we laten ons niet wegpesten door de kleine ettertjes, die vooral dol op Eef zijn. Eef ontpopte zich dan ook als brute bijenseriemoordenaar….

De zonsondergang was daarentegen prachtig!

Voor de verandering moet er zelf gekookt worden. Helemaal leuk. Hoe knoei je nou met een voedsel pakket een lekker maaltje in elkaar. Ook de dieren uit het bos komen onze kookkunst bekijken, de bush pig (soort everzwijn) en een aantal Civet katten combinatie tussen een das, kat en marter). Na wat kookcreativiteit en gestoei met ingrediënten, is het eindresultaat verrassend. Een stoofschotel (sopje) van verse vis met zelf ingevoerde groenten, op een bedje van witte rijst. Wat piri piri als finishing touch. Bij kaarslicht smullen we lekker van ons prutje, terwijl de zingende vissers in hun verlichte kano’s langs komen voor een nachtelijk vispartij.

De dag wordt afgesloten met een kampvuur op het strand…… de melkweg en 1000de sterren boven ons …… en de dwaallichtjes van de vissers die op het water glinsterend.

De volgende dagen beginnen met een plons (alias douche) in het Lake. Er wordt gekajakt, naar de top van de berg gewandeld, geluierd in de hangmat (zelfs Kieke was rustig), gelezen en gesnorkeld (tot dat er iemand langs komt varen en vertelt dat hij een grote krokodil gezien is niet ver van onze plek ….. Nu worden de zwemacties aanzienlijk dichterbij het strandje gehouden), gesundownerd (Eef helemaal blij want de wind woei alle bijtjes weg), gekampvuurd en GENOTEN……..

Na drie bijzondere dagen moeten we weer terug naar het vaste echte land/leven. De visotters komen ons nog even gedag zeggen en we laen het kleine paradijsje al peddelend achter ons….

OLYMPUS DIGITAL CAMERASundowner

 


Malawi, Lilongwe 6 september 2010

Na ons bijzondere avontuur gaan we op weg naar de hoofdstad Lilongwe….. 8 jaar geleden was die 2 straten groot. Inmiddels is het wat uitgebreid… naar 20 straten…. De slaapplek die we hadden gevonden in onze reizigers-Bijbel, is niet meer zoals die beschreven was….. De eigenaar is verandert, aantal verlepte gasten…. die er een zooitje van gemaakt hebben runnen nu de tent. Om 11 uur zit iedereen al aan de alcohol, op te scheppen over hoe laat het de vorige nacht/ochtend geworden is. De slaapplekken zijn afschuwelijk. We gaan opzoek naar een ander plekje. Dus Jo en ik gaan op onderzoek uit en Eef bewaakte ons tassenfort.
Bij 2 andere overnachtingsplekken waar we gaann kijken, willen we nog niet dood gevonden worden…. Na een wandeling van 10 straten/ het halve stadje vinden we een heerlijk plekje…. Kiboko hotel. Wat een verademing en wat blijkt… de eigenaar van dit stekje is de ex-eigenaar van het zooitje waar we als eerst terecht kwamen. Dus zo past de puzzel weer in elkaar. ’s Avonds gaan we uiteten en toen hebben Eef en Jo voor een heerlijk onbetaalbare fles wijn gezorgd om op (schoon)pap te proosten!!!

 


Malawi, Lilongwe 7 – 8 september 2010

De 9de staat ons tripje naar Zambia gepland en komt Kiet ons ophalen voor het safari- meidenweekend. Dus we habben nog even tijd om uit te rusten, op souvenirs jacht te gaan en ons ticket te regelen naar Johannesburg. Het ticket kunnen we wel regelen maar betalen was onmogelijk….. zo bleek, door stoomstoringen, geen power, geen inkt voor het bonnetje, papier op…… Ook pinnen is geen optie, het geld is hier namelijk zo weinig waard dat we met 2 volle plasticzakjes met waardeloze bankbiljetten en tijdelijk als miljonair over straat zouden moeten. Wij maken ons toch wel wat druk…. want onze reservering is zonder ons toedoen zomaar gewijzigd …. als we de volgende dag poging 2 betalen doen…. En pas als je betaalt hebt en je de geprinte ticket versie in handen hebt….. en weet je een soort van zeker dat je ergens vliegt…. Dat hoeft dan niet de reserveerde datum te zijn, vandaar dat we een dag speling nodig hebben voor onvoorziene Air-Malaria acties. Maar goed de aanhouder wint en bij poging 3 deed de creditcardmachine het tot onze verbazing. Ook kan er na wat gesodemieter de mail gecheckt worden en de site bijgewerkt. Wat een hoop gave reacties en lieve mailtjes! Heerlijk om wat te horen van het thuisfront!

lilongwe_1.2Reactie op reactie

14 Comments on “Op een onbewoond eiland

 1. wat zien jullie er goed uit zeg!

  keep on living your dream…it suits you!

  xh

 2. eigenlijk zijn hier geen woorden voor… het reisverslag, de foto”s: het genieten, het avontuur samen, de uitdaging en vele beestenspul… ik geniet in het udense achter m”n pc écht helemaal mee, hug inge

 3. Het is zo spannend alsof wij over jullie schouders meekijken maar dan zonder gestoken te worden, het is genieten. Eef, berust er maar in dat je lekker bloed hebt, er zijn vast nog meer van die beeeeees,jes.
  liefs,
  José

 4. Nog 27 nachtjes slapen en dan kom ik je voor even van alle beestjes bevrijden Eef! Hebben die muggen ook ff wat variatie op het menu! Wink

 5. Hee dushi”s,
  Hoe is het op Bali of zitten jullie al in Borneo?
  Ben druk met de foto”s bezig…. veel werk.
  Mis jullie.
  Liefs Jolanda

 6. Hoi Eef en Kieke,

  Gaaf, ik ben jaloer op jullie. Geniet nog lekker van al dat moois.

  Groetjes Erica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *