Luxe variant van backpacken

Indonesië: 23 – 30 oktober 2010

Indonesië, Bali, Pemuteran, 23 – 24 oktober 2010

Indonesie
We gaan Olle en Denise ook een beetje wegwijs maken in de backpackwereld. Dus eerst wat slaapplekjes bekijken voordat je er ééntje kiest. Olle is gelijk verkocht mits hij in het zwembad kan plonsen en uit de taxi mag. We middelen een beetje, dus we gaan luxe backpacken.

We komen uit bij een heerlijk plekje in Pemuteran. Een kleine oase die bestaat uit een tropische tuin met huisjes in traditionele Indonesische style. We hebben een openlucht badkamer inclusief tuin. Denise is helemaal verrast door het openlucht douchen en er wordt een hele playboy fotoreportage gemaakt in de bijzondere badkamer. Ook het zwembad delen we samen Boeddha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFamilie-plaatje

We brengen ook nog een bezoekje aan een zeeschildpadden-opvang. Er zijn een hoop kleine dudes, die nog een beetje grotere moeten worden, tot ze vrijgelaten worden in de oceaan, én een eigenwijs volwassen exemplaar. Hij is al meerdere malen uitgezet, maar strandt elke keer weer in de buurt van Pemuteran. Hij heeft inmiddels ook een naam, Boomer. Denk dat ze hem beter Boemerang hadden kunnen noemen…

We snorkelen nog voor de kust, waar een kunstmatig rif ligt.

 


Indonesië, Bali, Balian Beach, 25 – 26 oktober 2010

In de plenzende regen vertrekken we naar Medewi. De route er naar toe is prachtig. We rijden via de noordwest punt van Bali. Medewi gaat het niet worden omdat het een echte Australische surfers enclave is waar de hoofdprijs betaald moet worden voor een fatsoenlijke kamer en veel te veel voor een vochtig hol. Wel een prima backpack leermomentje voor de honeymooners.

We besluiten verder te gaan naar Balian Beach. Daar vinden we een appartementje met porche voor ons vieren met uitzicht op zee. We kunnen de surfers bewonderen die de mega golfen hier trotseren met het risico dat ze nooit meer aan land komen vanwege de heftige stroming.

Het is een ruige kust met hoge kliffen waar de golfen met veel geweld op beuken. We maken een wandeling over de rotsen terwijl de wind een regenbui onze kant op waait. Even uitwaaien en het natuurgeweld van grote hoogte aanschouwen op een uitstekende klif.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEef op de uitkijk

 


Indonesië, Bali, Ubud, 27 – 28 oktober 2010

We gaan terug naar Ubud waar het tot onze verbazing stralend weer is. We komen midden in een crematie ceremonie terecht van een lid van de Koninklijke familie. Iedereen is prachtig aangekleed. Er staat een gouden draagbaar met gouden draak die door honderd man gedragen moet worden, twee echte olifanten en twee gouden tronen met opgedirkte kinderprinses en prinsje. Na alle rituelen in de tempel gaat de processie van start door de straten. Een bijzondere ervaring zo op het randje van de stoep.

SONY DSCDraken bestaan wel

De volgende dag laten we ons nog verwennen met een overheerlijke relaxte massage. Olle heeft de Indonesische smaak helemaal te pakken en eet per ongeluk een rode peper op, die hij voor paprika aanzag, tijdens het diner.

 


Indonesië, Bali, Sanur, 29 – 30 oktober 2010

Dan splitsen onze wegen. Wij gaan terug naar Sanur om naar Darwin te vliegen en Olle en Denise gaan naar Amed en de Gili’s. Nog snel worden de laatste backpack tips uitgewisseld. In Sanur wordt het in bikini aan het zwembad, omdat we alle kleren nog in de was stoppen om schoon aan het Australië avontuur kunnen beginnen.

9 Comments on “Luxe variant van backpacken

 1. Hihi leuk om te lezen terwijl je zelf nog met je cocktail aan het strand ligt. Meiden het was super tof en heel gezellig! Wij vertrekken morgen naar de gili’s, moet toegeven dat de prijzen per nacht nu verdrie(of vier)dubbelen. Maar dan heb je wel een villa met private pool. Toch had dat backpacken ook z’n charmes 😉 Dank voor alles en heel veel plezier in Down Under!

 2. H KIEKE EN EEF,
  WELKOM IN OZ
  wij zijn net zelf gisteren thuis gekomen van Vietnam, waar het ook aardig stormachtig weer was. Hoop dat jullie ook kunnen genieten van Australia, (het wordt/is al lekker warm daar in Darwin!) tot snel. Wij gaan zelf vanaf de 21-22ste nov richting het noorden (richting byron bay zeg maar) voor een 10-11 dagen, weet nog niet waar jullie precies zijn in de periode, maar mocht je het tegen die tijd weten..)
  btw mijn tel in AU: 04********
  Gruss got

 3. Ha die Kieke en Eef,

  Wow weer geweldig om te lezen!

  groetjes Kim

 4. Hoi Kieke en Eef

  Boeddha in bad……zo mooi,zoals alle foto s en verhalen…..

  Hartelijke groet, ik wens jullie alles goed .

 5. Hey Kieke en Eef,
  Wat grappig. Het luxe backpack hotel waar jullie op bali hebben gezeten. Daar heb ik 5 jaar geleden ook gezeten. Het is inderdaad een klein paradijsje
  Groetjes,
  Koosje

 6. KLinkt weer helemaal geweldig. Luxe backpacken zie ik en veel gedoken. Mooie foto”s van de dolfijnen. Goede camera.

 7. Hallo lieve dames, erg mooi jullie verslagen te lezen en jullie mooie foto”s te bewonderen.
  Nog geen oog irritaties Eef ( geintje hoop dat deze ellende je bespaard blijft) Mocht je in Permuteran onze collega Alex en zijn vriend tegenkomen dan doe ze de groeten.
  Heel veel plezier, geniet van alles en elkaar.

  Groetjes,
  Angeline en de rest van het Pearle team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *