Kanga en Roe Live

Australië: 22 – 27 november 2010

Australië, Rainbow beach, 22 november 2010

Australie
We gaan vroeg op pad en kamperen bij Rainbow beach. Een dorpje van een straat waar het vooral veel feestbeesten zijn. We besluiten om niet naar Fraser Island te gaan. De trips zijn afschuwelijk duur en er wordt nog steeds regen voorspeld.
Hier kan je eindelijk wel in de zee zwemmen. Er zijn geen kwalletjes meer en er hangen haaiennetten voor de kust. Alleen zit het weer niet mee.

 


Australië, Noosa, 23 – 24 november 2010
We maken de volgende ochtend nog een korte wandeling door de duinen waar we helemaal gezandstraald uitkomen door de harde wind en rijden richting Noosa.

In Noosa kunnen we lekker relaxen bij de camper. We hebben nog wel een vogel die de camper in vliegt in een poging iets groots, insectachtig met een mega angel te vangen. Beide smakken met een klap tegen de vooruit. De vogel komt er met een lichte herenschudding vanaf en het enge beest overleeft de klap gelukkig niet.

De dag erna maken we een prachtige kustwandeling en spotten nog 2 koala’s, terwijl er honderden surfers in de zee op de goede golf liggen te wachten.

 


Australië, Landsborough, 25-26 november 2010

We slaan af van de Bruce Highway om nog een stukje van de Glass House Mountains mee te pikken en rijden de scienic route; via Mapelton, Flaxon, Kondilla NP. Ondertussen maken we hier en daar een stop bij mooie uitzichtpunten, watervallen en mooie wandelroutes. Een Kookabura (vogel met een aanstekelijke lach) laat zich nog van dichtbij bewonderen. Uiteindelijk parkeren we de camper in Landsborough.

De volgende dag gaan we tegen onze principes in naar de Austalian Zoo van Steve Irwin (De “Crocodile Hunter” van National Geographic Channel). Het is meer een natuurpark (met hier en daar een natuurlijke barrière) dan een Zoo tot onze opluchting. Allereerst brengen we een bezoek aan het dierenziekenhuis waar iedereen gratis dieren naar toe kan brengen, die een ongeluk hebben gehad. Er worden hier jaarlijks zo’n 7000 dieren opgelapt, om terug uit te zetten. Het ziet er spik en span uit.

Eef kijkt haar ogen uit. Een hele intensive care unit en operatie kamer met zeer moderne apparatuur. Het wordt totaal gefinancierd door sponsoren, de grote jongens, zoals Coca Cola.

Tussen de koala’s en de kangoeroes kan je gewoon door wandelen. Sommige kangoeroes zijn heel nieuwsgierig en komen een kijkje nemen. We gaan lekker in het gras zitten om naar ze te kijken. Een kangoeroe heeft een hele volle buidel en zo nu en dan speelt er zich een soort van trappelzakboogie af. Eerst steekt er een poot uit. Na wat gerommel heeft de kleine Joey (zo noemen ze hier een kangoeroe baby) de uitgang gevonden en er plopt uit de buidel: Een klein kaal kopje met grote zwarte kraalogen. Helemaal leuk, maar wat zijn ze lelijk zo zonder haar.

SONY DSCKleine joey

Nog een leuk weetje. Toen de Engelsen hier kwamen en aan de Aboriginals vroegen hoe zo’n springbeest heette gaf de Aboriginal in zijn taal antwoord: kagoroo (= Ik begrijp je niet)! Dus zo komt die dus aan zijn naam.

Aan het einde van de dag lijken alle koala’s hun roes uitgeslapen te hebben en komt er actie in de kleine grijze propjes. Zelfs de moeders met kids gaan op pad en er wordt een soort boompje verwisselen gespeeld. Eentje waagt zichzelf op de grond en rent snel naar een andere sappige eucalyptus boom.

Ook kunnen we hier nog een Cassowarrie spotten.

 


Australië, Brisbane, 27 november 2010

Vandaag rijden we naar Brisbane om ons huisje op wieltjes in te leveren. We proberen een hostel te boeken, maar alles is vol. Er wordt namelijk gecricket, de nationale volkssport. Engeland tegen Aussie, The Ashes! Vergelijk het maar met voetbal, Nederland – Duitsland. De man van de camper verhuur, vindt ons heel zielig en geeft de camper nog een nachtje gratis mee. Hij regelt ook en plekje waar we kunnen slapen en een taxi die ons morgen oppikt als we de sleutel door zijn brievenbus hebben gegooid.

SONY DSCVriendjes Maken

4 Comments on “Kanga en Roe Live

 1. Lieve meiden,

  We genieten nog steeds van jullie reisverslagen, herkennen en herbeleven veel.
  We wensen jullie een heel fijne Kerst, dream of a white X-mas, daar in de warmte! Apart om straks op het strand je kerstbbq te beleven.
  Voor het volgend jaar : follow your dreams , step by step!
  Veel liefs van Henk en Gera.

 2. Wij zijn weer terug van onze reis. Wij kwamen midden in een pak sneeuw terecht. Wij wensen jullie een fijne en warme kerst toe

 3. Balen dat jullie zoveel regen hebben.
  Leuke beestje inderdaad die kangoeroes.
  Alles goed verder met jullie lees ik.
  Ik mis jullie nog dagelijks Wink
  Bijna kerst, geniet ervan.
  Ik ga ff skieën in Zwitserland.
  Liefs Jolanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *