City Night Lights of Singapore

Singapore 25 – 27 juni 2017

Singapore, Gardens by the bay,  25-27 juni 2017


Tijd voor een nieuw avontuur. Deze keer is ruw, ruig, lastig begaanbaar en onbekend Papoea Nieuw-Guinea aan de andere kant van de wereld onze bestemming. Een lang gekoesterde droom komt uit.

Het was wel even passen en meten thuis, qua bagage. Papoea heeft nou niet het meest uitgebreide wegennet en aangezien het meeste land toch uit een bergachtig oppervlakte met daarop uitgestrekt broccoli oerwoud bestaat, wordt je met kleine chartervliegtuigjes ingevlogen naar de diverse plekken.

Onze grote bagage mag niet zwaarder zijn dan 16 kg voor de binnenlandse vluchten en niet zwaarder dan 10 kg voor de charters tussen de diverse logdes. Ofwel er moet nog minder in onze rugtassen zitten dan toen we pakten voor onze wereldreis. De tassen zijn meerdere malen herpakt, na de tas op de weegschaal gezet te hebben. Kiekes handbagage qua camera’s en lezen was bijna net zo zwaar als de ruimbagage, terwijl we eigenlijk maar 5 kilo aan handbagage mogen meenemen.

Het was ook een uitdaging om uit te vinden hoe we onze nieuwe aanwinst: de go pro karma drone, mee konden smokkelen als handbagage met een lithium batterij. Bij de KLM konden we na wat research duidelijk krijgen wat de regels zijn, maar qua vluchten in Papoea kunnen we dit niet helder krijgen en dus hebben we eigenlijk totaal geen idee. Dus deze keer wordt de drone ons incheckbalie blufpoker project.

Via een rustig vlucht komen we aan het einde van de middag aan op onze eerste tussenstop: Singapore. We hebben pas de volgende avond onze doorvlucht naar Papoea, Port Moresby. Een beetje speling is geen overbodige luxe hier, want de vluchten naar Papoea gaan vanuit hier maar 2 x per week en die vlucht willen we zeker niet missen.


Wat een over georganiseerd land. We worden en bijna gek van … das wel ff anders dan de Afrikaanse heerlijk chaos. Via een nette rij, waar niemand voordringt krijgen we onze taxi aangewezen. De taxichauffeur zet gelijk netjes zijn meter en zijn navigatiesysteem aan. Tussen de meters hoge woontorens rijden we, natuurlijk wel houdend aan de snelheid, naar Little India, de wijk waar ons hotel staat met de toepasselijke naam Wanderlust. Een bijzonder gestyled verblijf in een oud gerenoveerd pand tussen de torenhoge gebouwen en de hectiek van de straat.

We gaan street food eten bij de Thaise buren (Korat Thai Food). Wat een smaak sensatie weten deze lui te bewerkstelligen, terwijl de vlammen door de keuken vliegen. Red curry, olive rice & sweet en sour prawns …. Hier mag je ons ieder nacht voor wakker maken.

Daarna pakken we een taxi naar de Gardens by the Bay voor the light show. De design trees zien er fantastisch uit met de lampjes aan …. De Singaporese sprookjesboom. De lichtshow zelf vinden we een beetje tegenvallen. We wandelen om onze benen even te strekken na zo’n lange vlucht tussen de ijzeren boomframes bekleed met tropische planten en lampjes in de tropische avondhitte. Achter het glimmende woud ligt één van de prominenten gebouwen van de skyline van Singapore. Het Marina Bay hotel en een infinity pool op het dak, waar wij niet zo veel om geven, maar de vele lichtjes van het gebouw zijn een mooi decor aanvulling van de verlichte bomen.


De volgende ochtend gaan we in de stomende regen een wandeling maken door Little India. De meeste straatverkopers zijn al druk in de weer en bij de verschillende kleurrijke hindoetempels worden vele offers gebracht in de vorm van eten of bloemen. Via het beroemde coloured house en de Arabische straat zigzaggen we om de plassen terug naar het hotel.

 


We doen nog een extra anti-jetlag dutje voor we weer richting de luchthaven vertrekken voor onze vervolg vlucht naar Papoea.
Voordat we überhaupt een poging kunnen wagen voor een ‘live glimps’ van de Raggi’s paradijsvogel; de nationale vogel van Papoea Nieuw-Guinea (PNG), hebben we hem al gespot op de staart van Papoea’s nationale vliegtuigmaatschappij. Later bleek dat we het logo van de Raggi’s paradijsvogel vele malen meer zouden tegenkomen, dan de echte Raggi paradijsvogel. Een portretje op een bankbiljet, iconisch silhouet op de nationale vlag, paradijsvogelveren als haardecoratie, etiket op het nationale bierflesje, logootje van tourcompay en nog veel meer…

We wisten dat het echte paradijsvogel spotten en fotograferen een hele klus zou worden na het bekijken van de meest prachtige foto’s van Tim Laman & Edwin Scholes, voor de National Geographic. Zij deden er maar liefst 18 expeditie over (in 8 jaar) om alle 39 soorten, die in PNG en Australië voorkomen, prachtig dansend op de gevoelige plaat vast te leggen. Als hoopvolle amateurs gaan wij ook een poging wagen om deze bijzonder mooie en kleurrijke uitgedoste vogels te vinden en te fotograferen.

Het vliegtuig is maar half vol, dus na het opstijgen en het uitgaan van de stoelriemen vast lampje vindt er een kleine stoelendans plaats en heeft iedereen 2 of 3 stoelen tot zijn beschikking voor een vlucht naar paradijsvogel dromenland!

 

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *