Back on the Travel Track

Kenia 13 – 14 maart 2017

Kenia, Nairobi 13-14 maart 2017

Kenia
Soms lopen dingen onverwacht totaal anders …. Zo vieren we in Schotland dat Eef 10 jaar kanker vrij is en zitten we boordevol dromen en reisplannen…. en zo zitten we anderhalve maand later weer in achtbaan van emoties, die de kanker wederom met zich mee brengt. Onze reisplannen worden gecanceld en we leven tijdelijk tussen hoop en vrees. Gelukkig horen we al snel dat er geen uitzaaiingen zijn en kan de strijd opnieuw beginnen. Eind november komt eindelijk het einde van de chemo’s in zicht en als we denken dat we het ergste gehad hebben komt onze lieve bijzondere schoonzus begin december plotseling te overlijden en staat onze wereld nog meer op zijn kop. We worden geleefd en de prioriteiten liggen nu bij herstel, maar zeker ook bij het helpen voor het zo goed mogelijk zorgen voor twee kleine grote wereldbewonderaars, onze neefjes.

Na dit super heftige half jaar is het tijd om onze lege batterijen zo goed mogelijk op te laden en waar kan dat beter dan door de warme en schoonheid van Afrika. Het mooie licht van de ondergaande rode zon terwijl je over de savanne naar de horizon staart met prachtige silhouetten van de wilde dieren.
img_4452
Zodra we uit het vliegtuig stappen worden we omarmd door de heerlijke geuren van Afrika. Houtvuurtjes gemengd met stof van rode aarde. Alsof we thuiskomen. We beseffen eens te meer hoezeer we dit gemist hebben. Voor de verandering is alles geregeld. We verblijven 2 weken op dezelfde plek (voor ons een unicum) en hoeven nergens aan te denken. Kendy en Frank van Rhino Watch Safari Lodge  hebben alles voor ons gefixt. Zo ook de chauffeur die met een bordje op ons wacht bij Nairobi airport. We slapen in een buitenwijk van Nairobi, want ’s nachts rijden in Afrika is nog steeds geen goed idee. De volgende ochtend is heel Nairobi gehuld in een mega traffic jam en doen wij er dan ook 2 uur over om via allerlei sluiproutes naar de andere kant van de stad te komen om naar de baby wees olifantenopvang David Sheldrick Wildlife Trust te gaan.

dsc09359
De meeste olifantjes hebben hun moeder verloren door stropers. De babies blijven dan totaal getraumatiseerd bij hun moeder achter tot ze door de hulporganisatie gevonden worden. De wereldwijde handel in ivoor lijdt er op dit moment toe dat er iedere 15 minuten een olifant wordt vermoord en de olifantenpopulatie in rap tempo slinkt. We hebben hier al een adoptie olifant Lesanju, die inmiddels al aardig op z’n eigen benen kan staan, dus het werd tijd voor een nieuwe telg toe te voegen aan onze adoptie familie. Op de één of andere manier hebben we een zwak voor olifantenoren. Bij Lesanju waren die ooit afgeknipt (ze hadden hem in een waterput gevonden en de Samburu merkt hun vee door oren te knippen) en deze keer is Galla met de omgevouwen oren ons nieuwe project.

dsc09335

dsc09322
dsc07454

Je kunt hier een kijkje nemen tijdens 11:00 en 12:00. Deze keer zijn er meerdere kleuterklassen te gast. De meeste van deze kinderen hebben nog nooit een olifant in het echt gezien. Te schattig …. Opgewonden in hun uniformpjes stuiteren de kids in het rond en met grote ogen staat de hele schoolklas naar de olifantjes te kijken. Nadat alle olifanten hun fles hebben gekregen gaan de olifanten peuters los en spelen ze in en rondom de waterpool.

dsc07424
dsc07497
dsc07357
dsc09426
dsc09462kopie
dsc09428

Het is voor de kids een feestje om naar te kijken. De olifantjes zijn net spelende kids en even stout. Er wordt gegooid met rood zand, bommetje van de badrand gesprongen, blij dat ik glij de vijver in, snorkelen voor gevorderden, de tuinslang wordt veroverd en de meeste toeschouwers worden ook met een oranje kleurtje besmeurd. De “mud masters” in combinatie met de “colour run” is er niks bij. Fijn om te zien dat de kids op jonge leeftijd al in contact komen met het bijzondere wildlife dat hun land te bieden heeft.

dsc09509

dsc09505
dsc07442
dsc09533
We brengen vervolgens een flits bezoek aan het Giraffe Centre. Ook de giraffe heeft het lastig en wordt met uitsterven bedreigd. Helaas. Als je op ooghoogte met een giraffe staat is die kop echt megagroot en met de mooiste mascara loze knipperwimpers en hun lange blauw-grijze tong levert dit altijd weer hilarische foto’s op.

dsc07543

dsc07521

Voor we Nairobi verlaten drinken we nog even koffie met Kendy en rijden daarna richting de lodge. Inmiddels zijn de wegen in Kenia aardig opgelapt en doen we niet eindeloos over een paar kilometer. We komen rond etenstijd aan in de luxe lodge van Frank en Kendy. We hebben een heerlijk huisje met een prachtig uitzicht op Mount Kenia, waar boven duizenden sterren naar ons knipogen.Hier kunnen we ons wel goed vermaken.

We are back on the travel track!

Bewaren

2 Comments on “Back on the Travel Track

  1. Wat fijn dat jullie weer op pad zijn. En wat heb ik een enorme bewondering en respect voor jullie veerkracht, inzet, liefde en warmte in dit hele verhaal. Echt een diepe buiging! De neefjes vinden het vast ook heel stoer dat jullie weer onderweg zijn, maar missen jullie waarschijnlijk wel nog meer dan ooit daarvoor…. Geniet van deze extra speciale reis! Hopelijk brengt het jullie niets dan goeds. Wordt de accu weer opgeladen en het herstel verder voortgezet. Het is jullie zó gegund! Het blog en de foto’s zijn weer fantastisch. Ik reis graag op afstand mee. Op dit soort bestemmingen zijn de sterren vaak nog veel beter te zien en te voelen dan thuis…. <3 Alle goeds!

  2. Wat fijn dat jullie op vakantie zijn even de batterij weer opladen veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *