Jij Speelt de Hoofdrol – Podcast: #1 & 2 (L)EEF – Uitgezaaide borstkanker & Rouw

Lieve Eef, … zo (L)EEF je voort! Hier alvast Podcast: #1 & 2 (L)EEF – Uitgezaaide borstkanker.

“The next level of love,” neemt nieuwe vormen aan. Hoe mooi is dat! Een paar weken terug mocht ik samen met Georgina Haug twee podcasts opnemen voor de Stichting “Jij Speelt de Hoofdrol.”

Georgina leeft zelf met uitgezaaide borstkanker en weet vanuit haar eigen ervaringen in dit prachtige gesprek steeds de juiste vragen te stellen waardoor de luisteraar een inkijkje krijgt in ons leven.

Georgina en Kieke praten over Eef, hoe Kieke en Eef samen van de goede dagen die ze hadden een feestje konden maken, hoe ze ondanks slecht geschudde kaarten een reizen maakten, hoe ze hun kleine neefjes niet uitsloten maar onderdeel lieten zijn van hun leven met kanker en zagen hoe onbevangen de kleine kinderen hiermee om gingen. Eef overleed 25 maart 2021, 5 jaar nadat voor de tweede maal borstkanker bij haar werd geconstateerd. Een naderend afscheid werd een sterrenexpeditie, een draagbaar een sterrenvlot. De reis heeft Kieke vormgegeven in het prachtige boek (L)Eef, the next level of love.

In deze editie, praten wij verder over de dood, rouw en afscheid. Eef, partner van Kieke, overleed maart 2021 aan de gevolgen van borstkanker. Eef was een levenskunstenaar en zij haalden samen met Kieke nog zoveel mogelijk uit het leven. Toen de tijd daar was, kleden zij de begrafenis – ondanks coronatijd – precies zo in als wat voor hen goed was.

De podcast laat ons nadenken over wat kan en nodigt uit om buiten de gebaande paden te denken als het gaat om de dood. Iets waarvan iedereen zeker weet dat het haar of hem ook overkomt. Deze podcast wordt afgesloten door de vrouw waar we al zoveel over spraken, een prachtig afscheidswoord van Eef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *