Zuid-Afrika

Reisverhalen Zuid-Afrika 2012:
 

It’s all in the “Game”!

Een gestoorde hyena doet bommetje in haar waterbak en schiet vervolgens in de hyena lach. De zeldzame honingdas (een soort das, maar dan héél gevaarlijk) is hier aan het bijkomen van een aanrijding. Verder hebben ze hier veel roofvogels, die herstellen van gebroken vleugels, door een botsing met hoogspanning bedrading. Te gek om deze grote vogel eens van dichtbij te mogen bewonderen. We mogen zelfs de gieren voeren. Mega leren handschoen, die tot je schouder rijkt en een stukje biefstuk op je hand… en huppakee 6 kg gier land op je arm. Door het gewicht ligt bijna je schouder uit de kom en je krijgt veren in je oog i.v.m. de immens spanwijdte. Gelukkig springt hij gelijk zodra de buit in zijn krop verdwijnt op de grond.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

Walvishaaien Aaien

De snorkelsafari werpt na 4 x zijn vruchten af. Ja de aanhouder wint, 3 walvishaaien komen we tegen. We plonzen overboord en daar hang je dan turend in 360* blauw. Ineens een donkere vlek, die al gauw verandert in een mega gapend gat dat recht op je afkomt. Van schrik wordt eerst de camera uitgezet in plaats van aan…., maar hij is het oceaanfotomodel van de dag en laat zich rustig 40 minuten bewonderen terwijl hij lekker door het plankton cruised. Het is nog een hele klus om de hele walvishaai op de gevoelige plaat vast te leggen. We snorkelen ons helemaal in het zweet en meerdere slokken zeewater komen onbedoeld in ons maag terecht. Wauw, wat is dit toch magisch!!!!!

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

4×4 = 16 dagen avontuur

Maar vandaag is het toch echt olifantendag!! Alle soorten en mate grijs komen we tegen. Grote groepen, maar ook eenzame grote bulls met behoorlijke slagtanden, die dus prima als vorkheftruck kunnen fungeren . We zijn wel een beetje op onze hoeden. Gisteren is er namelijk een auto door een olifant aangevallen en op zijn kop gegooid. Hier noemen ze dat “Bakkie gerold”! Alle voorpagina’s van de kranten staan er vol mee en het is het gesprek van de dag! Zie de foto van pamflet wat in het restcamp hing.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


Borneo Landen

 

 

< Borneo      Mozambique >

Mozambique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *