Tanzania

Reisverhalen Tanzania 2020:


 

 

Hadzabe at Lake Eyasi Tanzania

De wekker gaat alweer om 4 uur, want we mogen mee op pad met de jagers. De hele ochtend hebben we achter de jagers aangerend, geslopen, gestruikeld en geklauterd. We waren ze dan ook vaak kwijt, omdat wij weer vol in een prikkelstruik bleven hangen of zij er ineens vandoor stoven achter een beest aan …. Uh ja …..en daar sta je dan in hyena land gewapend met een camera en in de houdgreep van een acaciastruik. Onder de schrammen en een gescheurd shirt peuteren we ons tussen de doorns uit en wachten wij op een verlossend fluitje van een Hadzabe, wat als richtingaanwijzer geldt voor een nieuwe serie struiken duiken. Een dwerguil was als eerste de sjaak en werd met 1 precisieschot aan een pijl geregen. Zelfs nog voor wij op de crime scene aankwamen. Terwijl het zweet in onze onderbroek gutste van het laatste sprintje werd het uiltje uit zijn lijden verlost door zijn ruggenmerg te verbrijzelen met een beet in de nek. Ook een bushbaby en een vogel moesten het ontgelden vandaag. De mannen gaven daarna een spoedcursus bush BBQ-en en het uiltje wordt eerlijk in stukjes gedeeld en opgepeuzeld. Verder hadden we culinaire honingproeverij aan de voet van een grote Baobab. Het bijenvolk werd eerst een beetje uitgerookt waarna het druipende honing raden voor het grijpen lagen.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

 

The Great Wildebeest Migration at Mara River I

Na de lunch gaan we op pad. Kieke is 2,5 jaar tourleader in Afrika geweest. Niet normaal hoe rustig het nu is. Er zijn amper andere toeristen bekennen. We zijn net op pad als James een andere chauffeur over de radio hoort die in het Swahili uit zijn dak gaat. Een crossing vlakbij bij ons in de buurt. James kent Noord-Serengeti op zijn duimpje. Meestal kan je aan een file van safari jeeps zien waar zich iets bijzonders afspeelt, nou nu dus niet. Er staan 2 jeeps op de hoge rivierrand terwijl een paar honderd gnoes zich de rivier in storten. We kunnen nog net ff meegenieten en onze eerste river crossing is een feit. Dat hadden we toch niet durven dromen en dat al op dag één. Wie weet zijn ons de aankomende dagen nog meer river crossings gegund… Wie weet met duizenden te gelijk… En wie weet lukt het zelfs vanaf de overkant zodat de gnoes naar ons toe komen … Fingers crossed!

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

 

The Great Wildebeest Migration at Mara River II

De grote kudde gnoes slaan net voor het bomenrij af waar wij staan en gaan een kijkje nemen bij crossing 2. Wij verlaten ook onze observatiepost onder de acacia boom … en moeten nu op zoek naar een nieuw plekje waar we goed crossing 2 in de gaten kunnen houden. Inmiddels bestaat de groep uit duizenden en duizenden beesten en sluiten er nog steeds meer dieren vanuit de achterhoede aan. ………………… En dan uit het niks ………….. slaan ze wederom allemaal tegelijk op hol. Na een inspectie van crossing 2, werd die toch afgekeurd en besloten dat crossing 4 ‘m gaat worden vandaag. De grond begint weer te rommelen en de enorme stofwolk van duizenden hoeven op het zand verraden dat ze los zijn … James roept houd je vast en wij rijden achterlangs de bomen naar crossing 4 om niet de sliert gnoes te doorbreken.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

 

Leopards on Serengeti NP & Green Camp at Lake Manyara

Coming soon …

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *