Peru

Reisverhalen Peru 2011:


 

Woestijn of strand … overal zand!

We nemen de bus naar Huacachina.Een sprookjesachtige oase midden in de woestijn vlakbij Ica. De Oase is omringd door hoge zandduinen en is een heerlijk plekje met groen tussen al dat stof en zand. Aan het einde van de middag gaan we mee met de sandbuggy de hoge duinen in. Een erg spectaculaire rit, die veel stof doet opwaaien. We rijden bijna verticaal de duinen op en racen dan weer met een noodgang naar beneden. Daarna zijn wij zelf aan de beurt. Kieke is helemaal hyper. Sandboarden van de hoge duinen af!

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

Op Grote Hoogte

Onder ons wonen/slapen de condors in de rotsspleten. De zon warmt de lucht langzaam op in de Canyon, waardoor de lucht gaat stijgen en er thermiek ontstaat die de condors nodig hebben om hun zware lichamen in het luchtruim te laten zweven. De condor was een hele tijd de grootste vliegende vogel van de wereld met zijn dik 3 meter spanwijdte (inmiddels heeft hij die titel moeten afstaan aan de Wandering Albatros). Na een half uur zien we de eerste 5 al onder ons in de Canyon omhoog cirkelen. Uiteindelijk zijn er 9 die steeds hoger cirkelen en op ooghoogte langs zweven. Het lijken wel de Red Arrows van de RAF, die in formatie langs scheren. De vliegshow van Gilze Rijen is er niks bij. Wat een bakbeesten. Ze landen zelfs vlakbij op een rots en poseren gewillig.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

Lost World

Toch fijn dat Sir Bingham van de National Geographic Society de stad per ongeluk vond in 1911, terwijl hij op zoek was naar Vilcabamba, de laatste stad van het Inca imperium. Toen hij Machu Picchu ontdekte woonde er 2 families op het gigantische complex bestaand uit huizen, terrassen, tempels, paden, irrigatiesystemen en dat alles perfect afgestemd op de meeste zonuren, de sterren en de bergen die voor de Inca’s zo belangrijk waren… Geen idee hoe ze ooit deze plek hebben gevonden en een hele stad uit de rotsen hebben gefixed. Een naald in een hoop lama wol zoeken zou hier het goede spreekwoord kunnen zijn. Ongelofelijk wat een locatie met mega view!!!

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


Bolivia

 

 

< Bolivia     Galápagos >

Galapagos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *