Papoea-Nieuw-Guinea

Reisverhalen Papoea-Nieuw-Guinea 2017:


 

 

Walking on the alive Tavurvur Vulcano & Relaxing Kaibara

Bovenop de vulkaanriem is het uitzicht fenomenaal, je kunt de andere 4 vulkanen zien liggen. We kunnen in de krater kijken en hier en daar stijgen rookpluimen omhoog. Wat een thrill geeft dit …de adrenaline raast door je aders en het zweet gutst van je hoofd … en oh wat voel je je daar alive … al is het dat aan een zijdedraadje … want als de Tavurvur los gaat heeft Kieke ook een enkeltje stratosfeer te pakken.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

 

Fire Dance at the Kokopo Mask Festival

De volgende dag begint het Nationale Masker festival en het & Warwagira festival. Kleine pick ups afgeladen met verschillende dans en preformgroepen komen in de vroegte aan bij het festival terrein. De veren, bladeren, schelpen en klei schmink worden nog even bijgewerkt waarna ze om de beurten hun dans en zang act vol overgaven presenteren. Sommige dansers raken volledig in trance, zweet gemengd met schmink loopt van hun hoofd terwijl er stukjes veren en bladeren in de rondte dwarrelen als ze woest in het rond dansen, terwijl ze met trommels en zang worden begeleid. Zelfs de allerkleinste stuiteren op de beat tussen de benen van de dansende mannen door. De ukkies proberen ook heel serieus en stoer te kijken wat tot hilarische taferelen leidt.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

 

Huli Wigmen & Birds of Paradise at Tari

De volgende ochtend rijden we de Tari Vallei in en gaan we op bezoek bij de Huli Wigmen. Allereerst mogen wij de trotse Huli bewonderen in hun traditionele kledij. Gele klei bedekt hun gezicht, de pruiken zijn prachtig versiert met kleurrijke paradijsvogelveren (er zijn wat vogels voor gesneuveld maar dan heb je ook wat, en gelukkig worden de pruiken met hoofdtooi overgeërfd en zijn ze er super zuinig op). Maar ook de snavels worden als decoratie materiaal gebruikt. Van bladeren worden rokjes gemaakt en ter afwerking … een stokje door je neus …(wij denken dat het vroeger een botje is geweest … en hier het beeld van de koppensnellers is ontstaan).

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

 

In the Middle of the Jungle – Karawari

Het is heerlijk dobberen op de rivier. Overal is wel wat te zien; vissers, spelende kinderen en wassende of sago makende vrouwen. Op de terugweg stoppen we bij Tanganbit dorp van de Kombrope stam. We gaan een kijkje nemen bij het mannenhuis. Hier worden de schedels van de voorvaders bewaard. Alleen nu even niet. Want het was onrustig in het dorp en in het mannenhuis …. de spirits waren te actief en de mannen konden niet meer rustig slapen. Om de spirits tot rust te laten komen zijn alle schedels diep het bos in gebracht, om ‘af te koelen’. Wel hebben ze de prachtigste maskers en totempalen in het huis staan. De Sepiks staan dan ook in heel Papoea en daarbuiten bekend om hun houtsnijkunst.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

 

Mudmen & Melpa Tribe at Mount Hagen

Langgeleden was er een stam, de kleine Melpa’s, die door een andere stam de grote Melpa’s verslagen werd en in de Asaro rivier in de Wahgi Valley werd gedreven. De banken van de rivier waren van dikke klei en modder. De overwinnaars hadden inmiddels het dorp ingenomen en deden zich tegoed aan de veroverde voorraad eten en slachten een varken. De verdreven stamleden konden niet zwemmen en de rivier oversteken en zij wachten tot het ging schemeren voordat ze terugkwamen aan land. Ze waren totaal onherkenbaar geworden doordat ze besmeurd waren met dikke modder waar ze zich de hele dag in schuil hadden gehouden. Besmeurd en wel slopen ze terug naar het dorp. Bij het dorp aangekomen branden er een groot vuur, hing het varken op het spit en er ontstonden grote schaduwen op de bomen…

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

 

Expect The Unexpected: Papua New Guinea

De damp trekt op waardoor het bos er erg mysterieus en sprookjesachtig uitziet. Pas als we alweer een stuk op weg terug zijn beseffen wij ineens wat voor bizarre jungle tocht we hebben gehad als we uitkijken over een oneindig oerwoud aan de rand van een diep ravijn. Ademloos kijken we naar de damp die langzaam omhoog stijgt uit het oerwoud…
 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

 

Photoshoot with Jimmy Nelson at Jebo village

De schelpen kettingen worden omgehangen en de gebroken schelpjes vervangen; de veren op de tooien worden met veel liefde gepoetst en recht gestreken; de gevlochten rokken worden omgedaan en de gezichten van de mannen en kinderen worden geschilderd. De gezichten van de oudere vrouwen worden niet geverfd aangezien die getatoeëerd zijn. Als ze aangekleed zijn worden ze daarna nog prachtig versierd met bladeren en bloemen. Wij kijken onze ogen uit en fotograferen er lekker op los….

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

 

Diving at Tufi: Let’s get Lost in Time and Space

We hebben een korte vlucht tussen de stapelwolken, over glooiend groen landschap en uiteindelijk een knalblauwe zee. We vliegen boven de fjorden, die op groene vingers lijken die zich vastgrijpen in de oceaan. Dan zetten we de landing in met een bocht over zee en draaien we in op een stuk landtong. Het voetbalveld wordt omgetoverd tot landingsbaan. Het lokale jeugd voetbalteam van Tufi moet even plaats maken op de grasmat. Het zou zonde zijn als de bal aan flarden gaat in de propeller. We stuiteren over het knollenveldje en komen tot stilstand, voor het hutje waar international airport op staat …… euh ja …

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

  

 

< Singapore …?… >

 

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *