Kenia

Reisverhalen Kenia 2017:

 Super Safari at Samburu

Als we naar onze tent willen loopt er altijd een guard met ons mee. Aangezien de tenten midden in het park staan en de dieren regelmatig dwars door het kamp lopen. Er zijn een paar basisregels hier met betrekking tot het kamperen midden op de savanne. Doe altijd de rits van de tent met een hangslot dicht. Anders komen de terror bavianen je hele interieur verbouwen. Tevens hebben we een kleine plunch pool op het veranda dek, dat we voor we weg gaan weer netjes moeten afsluiten mits je zit te wachten op een mega monkey pool party met bommetjes vanaf de veranda balustrade of olifanten die ons badje als verfrissende cocktail aanzien.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

Waterfalls at the Central Highlands of Kenia

Gelukkig kunnen wij nog net voor het regenseizoen het park in. Op sommige plekken heeft het iets weg van een spannend sprookjesbos als we zo door de wolken omhoog rijden, door zijn compacte bosstructuur, takken die onder wieren en slierten zitten en adembenemede watervallen. Een prachtig groen Juresic Park-achtige scenery.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

 

Lots of Rhino in Solio & Ol Pejeta

Inmiddels staat Solio bekend als een van de succesvolste breedinggrounds voor de zwaar bedreigde zwarte en witte neushoorn en heeft het de grootste populatie witte neushoorns van de wereld. Het park wordt dan ook zwaar bewaakt. De Amerikaanse ambassade in Kabul is er niks bij; hoge dubbele omheining met 10.000 volt, wachttorens, goed gecamoufleerde rangerkampen verdekt in het stuikgewas, meerdere patrouilles per dag en dat alles met goed getrainde rangers met AK-47.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

Back at the Travel Track

Soms lopen dingen onverwacht totaal anders …. Zo vieren we in Schotland dat Eef 10 jaar kanker vrij is en zitten we boordenvol dromen en reisplannen…. en zo zitten we anderhalve maand later weer in achtbaan van emoties, die de kanker wederom met zich mee brengt. Onze reisplannen worden gecanceld en we leven tijdelijk tussen hoop en vrees. Gelukkig horen we al snel dat er geen uitzaaiingen zijn en kan de strijd opnieuw beginnen. Eind november komt eindelijk het einde van de chemo’s in zicht en als we denken dat we het ergste gehad hebben komt onze lieve bijzondere schoonzus begin december plotseling te overlijden en staat onze wereld nog meer op zijn kop.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 
 


Reisverhalen Kenia 2010:


 

 

Roze Vlaag van Verstandsverbijstering

Lake Nakuru ligt in de Riftvallei, dat is een aardscheur van 9600 km die loopt van Israël tot Mozambique. Er is hier veel vulkanische activiteit. Het meer is dan ook een zoutmeer waar heel veel algjes en andere kleine beestje in leven, waar de flamingo’s dol op zijn. Ofwel het grootste vogelspektakel van de wereld speelt zich hier in het roze af. Zo’n 3 miljoen flamingo’s scharrelen hier hun kostje bij elkaar langs de oevers. We verkeren tijdelijk in een roze vlaag van verstandsverbijstering….. terwijl we de dansende, vissende en vliegende flamingo’s gade slaan en naar hun gekwetter luisteren.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


Oeganda

 

 

< Oeganda      Zanzibar >

Zanzibar

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *