India

Reisverhalen India 2014:


 

Waanzinnig Wereldwonder Taj Mahal

De Taj is misschien wel een van de mooiste bouwwerken van de wereld. Eigenlijk is het een marmeren mausoleum. De heerser Shan Jahan liet het bouwen voor zijn meest geliefde vrouw (ja, hij had er meer), die op het kraambed stierf. In de Mogoldynastie was het de gewoonte om een grafmonument te maken in symmetrisch aangelegde tuinen. Deze 5de heerser van het Mogolrijk sloeg een beetje door in zijn liefdesverdriet. In 1631 overleed zijn vrouw en 22 jaar later was het kunstwerk klaar in 1653.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

At The Riverside Of The Ganges

Op de westoever van de heilige Ganges rivier ligt de minstens 3000 jaar oude stad Varanasi. De naam is een afleiding van de Varuna en de Asi rivier, die hier samenvloeien. De Ganges rivier vindt haar oorsprong in the Himalaya en wordt vooral gevoed door smeltwater van de hoge besneeuwde bergtoppen. Bijzonder… We checken nog even of het vliegtuig geen teletijdmachine is, want het lijkt net of we terug de Middeleeuwen instappen als we de oude mystieke sprookjesstad Varanasi binnen rijden. Wat een hoop indrukken komen je hier tegelijk tegemoet… Dood en leven, arm en rijk, mooi en lelijk, kleurrijk en grauw, lekker en vies, oud en nieuw en ga zo maar door…

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

Shere Khans Jungle Book

Alarm calls klikken achter ons. Onze gids zet de jeep in zijn achteruit en we leggen de hele stuiter weg weer af in achteruit race stand. Een vrouwtjes tijger op de weg. Ze is een stukje kleiner dan de grote jongens die we in Kanha NP zijn tegen gekomen. Ze markeert hier en daar haar territorium op een boom en wandelt rustig over de weg. Prachtig om te zien. Tijger nummer 6 is een feit. Wat een bofkonten zijn wij!

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

Tiger Tracks

Onze kleine Mogli brengt geluk! De mahouts hebben 2 tijgers gespot. Rachit kampt het hele gebied van voor tot achter uit en komt tot de conclusie dat ze niet over de weg zijn gegaan. Ze moeten nog steeds in dat stukje oerwoud zitten. We zetten de jeep langs de kant en ons geduld wordt op de proef gesteld. Vol spanning wachten we af. Na een half uur horen we vlakbij de eerste alarm call van het Sambar hert. Die daarna met een noodgang uit het bos komt zetten. Gevolgd door een een gevlekt hert, dat helemaal strak staat van de adrenaline. Rachit maneuvreert voorzichtig de jeep heen en weer. En dan komt er uit het dichte sal bos ineens de eerste tijger tevoorschijn. Al snel gevolgd door nummer 2, zijn broer.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


Azoren landen

 

 

< Azoren                Costa Rica >

Costa Rica landen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *