Borneo

Reisverhalen Borneo 2012:


 

 

Broodje Aap verhaal

Ons laatste slaapplekje wordt Sepilok. Het is aan het einde van de middag en het is naar verhouding lekker rustig. Alle tourbusjes komen ’s ochtends. Uiteindelijk duiken er 3 orang-oetans op. De één slingert uit de hoge bomen naar beneden, de ander raust door het bos en de kleine kleuter komt achter de verzorger aan, die de mand met lekkers op zijn rug heeft. De 3 doen zich tegoed aan meloen, banaan en sinaasappel. Hoe bijzonder, dichtbij en vooral zo menselijk.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

 

Jungle Fever

Nadat we onze rugzakken hebben gedropt gaan we in kleine motobootjes de rivier op waar de krokodillen toch echt de baas zijn. Alle apen zitten veilig, hoog en droog in de toppen van de bomen. Alhoewel we één stoer aapje de rivier over zien crawlen. Neushoornvogels vliegen over, ijsvogeltjes op de uitkijktak en stoere reigers die het gevaarlijke water trotseren voor een vis of éénmalige meeting met de jungeljaws. Na een tijdje stuiten we op de pygmee olifanten, die langs de oever het verse gras plukken.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

 

Klein, Felgekleurd en Levensgevaarlijk!

De meest kleurrijke macro onderwaterwereld springen we tegemoet met een backroll. We zijn vooral op zoek naar het kleine grut bij duikstekkies. In alle kleuren van de regenboog komen we de nudibranches (zee-naaktslak) tegen. Soms zo klein als een speldenknopje. Hoe mooiere de kleur hoe giftiger. Ook alle soorten en maten nemo’s (clown visjes) zijn te vinden in de wuivende zeeanemonen; Kieke’s favoriete onderwater object. Boven ons zweven de schilpadden en wij laten ons lekker driften met de stroom.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

 

Stinkbloem en Reusneus

We gaan met een klein stalen bootje de rivier op. Aan de horizon verschijnen grote donderwolken en het weerlicht schiet over de wetlands. We vinden een aantal neusapen, maar we moeten al gauw rechtsomkeer maken. De hemel breekt open en de hel is los…. We drijven bijna uit de boot en wat zijn we gelukkig met onze poncho’s. Alle apies zien er uit als verzopen katten en proberen ook een schuilplekje te zoeken. We varen zigzaggend terug tussen de bliksemschichten en eten bij de opstapplek een traditioneel Maleisische maaltijd. Wat is het eten hier toch smakelijk. We zouden nog op vuurvlieg tour gaan als het donker wordt, maar dat is vragen om geëlektrocuteerd te worden, nu de regen als een waterval van het dak afgutst. Open ijzeren bootjes lijken niet echt geschikt bij deze weeromstandigheden.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


Nederland
Zuid-Afrika landen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *