Bali – Indonesië

Reisverhalen Indonesië 2010:


 

Luxe variant van Backpacken

We brengen ook nog een bezoekje aan een zeeschildpadden-opvang. Er zijn een hoop kleine dudes, die nog een beetje grotere moeten worden, tot ze vrijgelaten worden in de oceaan, én een eigenwijs volwassen exemplaar. Hij is al meerdere malen uitgezet, maar strandt elke keer weer in de buurt van Pemuteran. Hij heeft inmiddels ook een naam, Boomer. Denk dat ze hem beter Boemerang hadden kunnen noemen…

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

Schijnbeweging

In Lovina weet de chauf een prima plekje. We zijn er bijna als we bij het stoplicht zowat worden klemgereden door een scooter met een look a like van Annie de Rooy (Paul de Leeuw). We worden blootgesteld aan een nieuwe style van toeristen terreur. We worden achtervolgd door een echte kamikaze hotelpropper op scooter. Gelukkig laat de chauf zich niet van de wijs brengen en kan de hotelpropper afschudden. Lovina staat bekend om de vele dolfijnen voor de kust. Met de schoonbroer van de chauf gaan we dolfijnen spotten tijdens zonsopgang. De dolfijnen laten zich al snel bewonderen en laten hun kustjes zien, salto, backflip enz…. Het zijn wel lilliputter dolfijnen…

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

Manta in Flight

We duiken in een relatief rustige baai. De Manta’s (rogachtige beest met vleugels tussen de 2,5 en 5 meter) komen hier naar toe voor de cleaningstations en om zich te voeden, omdat het plankton zich hier ophoopt. Onderwater is weinig koraal en we wiegen heen en weer tussen de rotsen, terwijl we vol spanning wachten. Na 37 minuten wachten onderwater nog steeds geen Manta te bekennen en net toen we dachten dat het niet meer ging gebeuren… duikt er uit de diepte en zwarte schaduw op met zo’n 3 meter spanwijdte.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

Eiland Hoppen

Het is feest vandaag, Eef wordt voor de 3de keer 33. Heidi’s hele tas zit vol met kaartjes en cadeautjes. Heidi is zelfs bij de ouders van Eef langs geweest. Dus op de vroege ochtend; familie post uit NL. Eef is helemaal hieper de piep en straalt. Uit Heidi’s verrassingenrugtas komen o.a. eerste hulp bij op lang-op- reis levensbehoeften: m&m’s, hagelslag, drop, koffie, thee, stroopwafels, NL-krant en NL-tijdschriften. We zijn dus weer helemaal bijgevoed, bijgeroddeld en kunnen zelfs mee doen met de Nederlandse najaarsmode van 2010.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

Vakantie in de Vakantie

Ida de taxi chauf staat al weer klaar en na advies van hem, gaan we naar Amed. De noord-oost kust van Bali. De perfecte uitrust plek voor ons, want Afrika had toch wel een hoop energie gevraagd. Ook de reisdagen achter elkaar hakken erin. We gaan op zoek naar een lekker plekje direct aan het strand met zwembad dat over de zee uitkijkt: Echt heel vervelend hier! Eef spotte zelfs 2 walvissen, die hier vlak langs de kust kwamen. Er lagen 2 snorkelaars op zo’n 10 meter van de walvissen, maar die hadden ze helemaal gemist… Echt knap!

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


Zambia

 

 

< Zambia Australië >

Australie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *