Argentinië

Reisverhalen Argentinië 2011:


 

Waterballet in Brazilië

De weg de Pantanal in heeft helemaal onder water gestaan en er is niet zoveel meer van over. We moeten ongeveer 30 bruggen over naar de lodge. Brug 3 is totaal weg, dus met de backpacks worden we overgeladen in een klein motorbootje. Aan de overkant stappen we weer over op een kleinere truck, die door de tractor wordt getrokken zodat we niet in één van de vele modderpoelen komen vast te zitten. Van de andere bruggen is ook weinig over. Na brug 18 is de weg weg, dus na 2 uur stuiteren zijn we inwendig helemaal opnieuw ingericht en stappen we over in kleine motorbootjes en scheuren dwars door de ondergelopen weilanden het grote moeras in.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

Spontane Fotocursus in Patagonië

Het eiland doet zijn naam eer aan en is overladen met pinguïns, die in de rui zijn en wij in een sneeuwstorm van pluisveertje belanden. We zitten de hele ochtend tussen onze nieuwe pluizenbal vriendjes met waanzinnig kapsel. Sommige hebben wat weg van de Sioux Indianen krijger. De pluisjes hoppen lekker om ons heen en komen nieuwsgierig kijken wat voor gekke exemplaren in de kolonie hebben plaatsgenomen. Wat zijn ze grappig. We genieten volop. Heerlijk om gewoon te observeren wat er zo allemaal gebeurt rondom ons heen.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


 

Orka’s a la playa ….. Ohohohohohoh ….

De ene na de andere stranding recht voor onze neus. De orka’s gaan helemaal los. De ene onoplettende sealpup na de andere wordt door de sluipmoordenaars van het strand geplukt. Soms is de pup in één hap weg, soms wordt er mee gesambabald en soms wordt de pup meegenomen de zee in voor een partijtje pup pingpong. Hier de regels van het spel: Put de pup uit, zwem onder hem door en geef hem dan een oplawaai met je staart en probeer het dan zo ver mogelijk te laten vliegen. Vol bewondering zijn we toeschouwers vanaf de duinentribunes en kijken naar een orka van zo’n 7 meter, die in volle glorie het strand op schiet en dan weer weg waggelt met of zonder buit. Het jongentje naast ons vind het minder prettig en begint keihard te huilen als er weer een pup wordt vermorzeld tussen de immense kaken.

 

Lees hier de hele Travel Soap … »

 


Paaseiland

 

 

< Paaseiland      Brazilië >

Brazilie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *